Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

14-06-2010

Haagse popscene gaat speeddaten met nieuwe cultuurwethouder

Het Haags Pop Centrum en de R.G. Ruijs Stichting organiseren een kennismakingsbijeenkomst tussen de nieuwe cultuurwethouder Marjolein de Jong en de Haagse popscene, waarbij enkele tientallen Haagse organisaties en actieve personen uit de popscene aanwezig zullen zijn.

Vrijdag 18 juni - 13.30 tot 16.00 uur
BorderKitchen - Weimarstraat 36 - Den Haag

Tijdens deze bijeenkomst zal wethouder De Jong haar plannen met de popmuziek in Den Haag nader toelichten. Vertegenwoordigers van de popscene krijgen ruimschoots de kans om zichzelf voor te stellen en hun wensen voor versterking van de popmuziek in Den Haag kenbaar te maken. Na afloop is er tijd voor een informele borrel.

Wij vernemen graag van te voren of u aanwezig zult zijn via popdebat@haagspopcentrum.nl.

Tijdschema:
13.30 inloop
14.00 gesprek met wethouder De Jong
15.30 borrel
16.00 einde

Popparagraaf uit het coalitieakkoord 'Aan de slag' van PvdA, VVD, D66 en CDA in de Haagse gemeenteraad:

Den Haag is dé popstad van Nederland versterken

Den Haag heeft al jaren een reputatie als popstad. Met regelmaat halen artiesten de landelijke en zelfs wereldtop. Dit laat zien dat Den Haag een levendige popcultuur heeft. Vooral jongeren worden aangesproken door popmuziek. Dit maakt Den Haag interessanter als woon- en studiestad voor jonge mensen. Daarom willen we de popcultuur laten uitgroeien tot een ijzersterk Haags handelsmerk. Wij steunen kleine podia en festivals, zoals de zogeheten PopHotSpots, en bieden waar mogelijk meer ruimte in het vergunningenbeleid. Parkpop, het grootste gratis openlucht popconcert van Europa, blijft uiteraard behouden voor Den Haag. Ook het particuliere initiatief voor een Popmuseum juichen wij toe. Wij bieden de initiatiefnemers welwillend ondersteuning bij het vinden van een locatie.

Volledig coaltieakkoord: http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Collegeakkoord-20102014-Aan-de-slag.htm



Ingezonden persbericht