Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Driebergen, 16 juni 2010

Aquafitness in Nederland naar hoger niveau getild

Internationale toppresenters Aquafitness bij evenement Aquamasters

Vrijdag 18 juni vindt het internationale evenement 'Aquamasters' plaats in Zwembad De Vallei in Veenendaal. Dit event is een onmisbare praktijkdag voor lesgevers in aquafitness in zwembaden met de nieuwste masterclasses, lesideeën en workouts van nationale en internationale toppresenters. Aquamasters is 'the aquafitnessplace to be' met AquaZumba, de aquafitnessvariant van de Amerikaanse fitnesshype Zumba. Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ wil als organisator het niveau van aquafitness in zwembaden verder verhogen door internationale toppers gastworkouts te laten verzorgen tijdens het evenement.

Katrien Lemahieu, aquafitness-specialist van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ: "Het doel is om de kwaliteit en creativiteit en daarmee ook de professionaliteit van aquafitness te bevorderen. Dit jaar hebben we zes internationale toptalenten uit Portugal, Spanje, België en Rusland weten te verbinden aan Aquamasters. Zij geven lessen op hun eigen nationale conventies en daarnaast ook op belangrijke conventies in Italië, Duitsland, Finland, Frankrijk, Verenigde Staten en Brazilië. Met deze internationale toppers is Aquamasters nu ook één van de grootste conventies in Europa."

Aquafitness bestaat in Nederland sinds jaren negentig. Bekende activiteiten in het zwembad zijn: aquarobics, aquafietsen, aquajogging en aquasportief voor kids, een sportieve variant voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Met het evenement Aquamasters geeft organisator Nationaal Platform Zwembaden | NRZ zwembaden de gelegenheid de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van aquafitness te presenteren in ons land.