VerkeersInformatieDienst



VEEL HINDER KOMEND WEEKEND A2 en A27

18 juni 2010, 08:23
Weggebruikers moeten dit weekend rekening houden met veel hinder door wegwerkzaamheden. Met name op de A2 en op de A27 moet het verkeer rekening houden met extra reistijd.

Aankomend weekend is een van de drukste weekenden van het jaar wat betreft wegwerkzaamheden. Rijkswaterstaat werkt op verschillende plaatsen aan de weg.

Het hele weekend wordt op de A2 tussen Den Bosch en Utrecht gewerkt aan de Rondweg Den Bosch richting Utrecht, het knooppunt Everdingen en het knooppunt Deil. Dit betekent vooral hinder voor weggebruikers op de A2 vanuit Den Bosch richting Utrecht, maar ook voor de weggebruikers op de A27 vanuit Gorinchem richting Utrecht.

Rijkswaterstaat verwacht dat het vooral zondag erg druk wordt op deze wegen. Daarnaast wordt er ook nog gewerkt aan de A1, A12, A50, A58 en de A73.

Het verkeer wordt omgeleid bij wegafsluitingen en als er lange files ontstaan. Zo wordt het verkeer op de A2 dit weekend vooral omgeleid via A27. Volg de aanwijzingen op de borden, hierop wordt de meest gunstige route op dat moment getoond.

Niet alleen door de wegwerkzaamheden is er een verhoogde kans op files, ook vinden er dit weekend verschillende evenementen plaats die drukte op de weg kunnen veroorzaken. Hieronder staan de evenementen waardoor een verhoogde kans op file is:
Open Dag Luchtmacht, Gilze-Rijen (drukte op A58) Unicef Open 2010, Rosmalen (drukte op A2 en A59) Kiss, Gelredome Arnhem (drukte op A50)
Muse, Goffertpark Nijmegen (drukte op A50)