Ingezonden persbericht


Persbericht

Wanda van Kerkvoorden nieuw lid Raad van Commissarissen PGGM

Zeist, 15 juni 2010 - De Algemene vergadering van Aandeelhouders van PGGM N.V. heeft op voordracht van de Raad van Commissarissen mevrouw W.E.L. (Wanda) van Kerkvoorden benoemd tot Commissaris van PGGM N.V.. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten.

Wanda van Kerkvoorden (1968) is in het dagelijks leven advocaat bij advocatenkantoor SOLV in Amsterdam, een kantoor waarvan zij medeoprichter is. Het kantoor van Van Kerkvoorden is gespecialiseerd in nieuwe technologie, media en communicatie. Van Kerkvoorden is naast haar reguliere werkzaamheden ook maatschappelijk actief, in verschillende toezichthoudende en bestuursfuncties.

CEO van PGGM Martin van Rijn over de benoeming van Van Kerkvoorden: "Wanda van Kerkvoorden brengt met haar juridische kennis en ervaring belangrijke deskundigheid in bij de Raad van Commissarissen van PGGM. We zijn bijzonder blij dat we met haar bovendien een expert in de Raad van Commissarissen krijgen op het gebied van internet en e-commerce, complexe ICT-projecten en nieuwe media. PGGM wil in die gebieden voorop lopen, en dat wordt nu ook uitgedrukt in de samenstelling van de Raad van Commissarissen."

Van Kerkvoorden volgt mevrouw I.P. Asscher-Vonk op, die tussentijds aftrad. De resterende zittingsperiode voor Van Kerkvoorden loopt vanwege de tussentijdse opvolging af op 20 juli 2011. Aansluitend kan herbenoeming plaatsvinden.

Over PGGM

PGGM is de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen, voornamelijk in de sector zorg en welzijn. Daarnaast is PGGM ook de inkomensverzorger voor mensen in de sector zorg en welzijn. PGGM beheert momenteel EUR 91 miljard pensioenvermogen van ruim 2,2 miljoen (oud-) werknemers in zorg en welzijn.

Zeist, 18 juni 2010




Ingezonden persbericht