AkzoNobel

AkzoNobel wint met het merk Glidden de belangrijkste Amerikaanse marketingprijs

Het verfmerk Glidden van AkzoNobel is in een nieuw jasje gestoken en kreeg de toponderscheiding op marketinggebied in de Verenigde Staten voor de campagne 'Glidden Gets You Going'.

Vorig jaar onderging Glidden een herintroductie en werd het merk nieuw leven ingeblazen. Het merk nam onlangs in New York de prestigieuze Effie Award in ontvangst in de categorie woondecoratie en accessoires.

Glidden won nog niet eerder een Effie, de vakprijs die jaarlijks in de Verenigde Staten wordt toegekend aan de meest effectieve reclamecampagne. Deze vakprijs werd in 1968 ingesteld en bekroont excellentie in marketingstrategie, creatieve uitvoering en verkoopprestatie. Een onafhankelijke jury, bestaande uit directieleden van reclamebureaus en Fortune 500 marktbewerkers beoordeelt de kandidaten.

"Deze prijs bevestigt in vele opzichten de gedachte dat het vergemakkelijken van het keuzeproces wat betreft verf en kleur absoluut zijn weerklank vindt bij doe-het-zelvers," aldus Rob Horton, Vice-president Marketing bij Akzo Nobel Paints LLC.

"De respons is overweldigend geweest en we zien dat deze campagne, die zijn tweede jaar ingaat, de consument nog steeds aanspoort en inspireert tot het doen van een aankoop. Onze reclamepartners speelden een grote rol in de totstandkoming van een gaaf stuk werk dat korte metten maakte met de traditionele standaarden van de verfindustrie."

De landelijke herintroductiecampagne, waar ondermeer het gratis weggeven van kwartliterblikken verf en het organiseren van een spectaculair dansevenement in het Union Square Park van Manhattan toe behoorden, belichtte met name hoe consumenten met Glidden kleur aan hun leven kunnen geven en waarbij tegelijkertijd het vertrouwen wordt ingeboezemd dat ze het resultaat prachtig zullen vinden.


- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en EKA. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en maken deel uit van de vaste top van de Dow Jones Sustainability Indexes. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".


Noot voor de redactie -