Ingezonden persbericht


18 juni 2010

Jeugdsportfonds Camille Paulus kent 226.500 euro toe

Subsidieverlenging 27 projecten voor jongeren en personen met een handicap

Het Jeugdsportfonds Camille Paulus wil jongeren en personen met een handicap alle kansen geven om te sporten. Om dit te realiseren, subsidieert het Jeugdsportfonds clubs en projecten met een bovenlokale uitstraling. De voorbije periode kregen 27 duurzame sportprojecten een hernieuwing van hun subsidie onder voorbehoud van een positieve evaluatie, goed voor een bedrag van 226.500 euro. Eind juni wordt een nieuw subsidiereglement van het Jeugdsportfonds Camille Paulus voorgelegd aan de Antwerpse provincieraad.

Jaarlijks kunnen heel wat jeugd- en gehandicaptensportprojecten binnen de provincie Antwerpen rekenen op een financiële ondersteuning van het Jeugdsportfonds Camille Paulus. Dankzij de projecten leren jongeren en personen met een handicap omgaan met waarden als respect, fairplay, vriendschap en samenwerken. Het Jeugdsportfonds benadrukt op die manier vooral de sociaal-maatschappelijke waarde van sportbeoefening.

Van de 27 hernieuwde projecten zijn er 10 gehandicaptensportprojecten en 17 jeugdsportprojecten, goed voor een bedrag van respectievelijk 44.500 euro en 182.000 euro. Nieuwe projecten konden in afwachting van het nieuw subsidiereglement van het Jeugdsportfonds voorlopig niet worden ingediend.

Gedeputeerde voor sport Koen Helsen is tevreden over de projecten van het Jeugdsportfonds Camille Paulus: "De provincie Antwerpen vindt het belangrijk om iedereen aan het sporten te krijgen. En daarmee bedoelen we echt iedereen: senioren, kansarmen, volwassenen, gezinnen, jongeren en personen met een handicap. Als gedeputeerde voor sport doet het mij een groot plezier om jongeren en personen met een handicap dag in dag uit te kunnen laten sporten en plezier te laten beleven en dit in de meest kwaliteitsvolle omstandigheden."

In bijlage vindt u een uitgebreid overzicht van de hernieuwde projecten, de naam van de organisatie en de toegekende subsidie.

Het Jeugdsportfonds Camille Paulus is een onderdeel van het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) van de provincie Antwerpen. Volgende organisaties zijn partner van het Jeugdsportfonds Camille Paulus: Pidpa, Interbuild, KBC, Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, Coca Cola Enterprises Belgium, Janssen Pharmaceutica, Soudal, Vooruitzicht, BASF Antwerpen, Medimar vzw, Pfizer Manufacturing Belgium, Decathlon, DVP Print, Cipal, Ceusters, Corsendonk, Idewe, Project² Kattendijkdok, Ravago Distribution Center, DP World en Van Wellen.




Ingezonden persbericht