Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Rotterdam, 18 juni 2010

Allianz en BNP Paribas nieuwe business partners Quion

Quion werkt samen met Allianz en BNP Paribas Personal Finance (PF) voor de nieuwe Bankspaarhypotheek. Allianz biedt de Bankspaarhypotheek aan via het intermediaire kanaal. BNP Paribas PF is de geldverstrekker voor de hypotheek. De hypotheken worden administratief door Quion begeleid vanaf het moment dat ze gepasseerd zijn.

De samenwerking betekent voor Quion versterking van het klantportfolio. Het aantal partners aan distributiezijde wordt door de komst van Allianz uitgebreid. BNP Paribas PF intensiveert de samenwerking met Quion door het toevoegen van het hypotheekarrangement, naast het aanbod van HQ. De Bankspaarhypotheek van Allianz en BNP Paribas PF is de eerste bankspaarhypotheek die is opgenomen in het onlangs in gebruik genomen Quion Service Platform.

Kees Engel, directievoorzitter van Quion, over de samenwerking met BNP Paribas PF en Allianz: "Een nieuw productconcept ontwikkelen samen met een vooraanstaande geldverstrekker als BNP en een distributiepartner met de statuur van Allianz, zien wij als een extra uitdaging. Een prachtige prestatie van BNP Paribas PF en Allianz dat de nieuwe hypotheek gelijk bij introductie in de top meedraait. Ik wens beide partners veel succes met hun nieuwe bankspaarhypotheek."

BNP Paribas PF werkt al langer samen met Quion. "De ervaring die wij tot nu toe met Quion hebben was aanleiding om te bekijken of wij de dienstverlening van Quion aan BNP Paribas PF uitgebreider in kunnen zetten. Dit is geëffectueerd in de samenwerking met Allianz."

Over Quion
Quion richt zich, naast het aantrekken van funding voor distributiepartners, op de volledige begeleiding van hypotheken voor derden. Quion beschikt over ratings van Fitch Ratings Limited voor zowel primary als special servicing. Fitch Ratings gaf Quion in 2010 de hoogste rating voor de special servicing dienstverlening in de Nederlandse markt. Quion is SAS 70 Type II gecertificeerd. Quion beheert een portefeuille van ruim 23 miljard en het klantportfolio bestaat uit nationale- en internationale financiële instellingen. Ondanks de algemene neergang in de markt heeft Quion in 2009 solide financiële resultaten geboekt en haar operationele performance aangescherpt.

Over BNP Paribas
BNP Paribas (www.bnpparibas.com) behoort volgens Standard & Poor's* tot de zes meest solide banken wereldwijd en is de eerste depositobank van de eurozone. De groep telt meer dan 200.000 medewerkers in ruim 80 landen, onder wie 160.000 in Europa. BNP Paribas is een leidende Europese financiële dienstverlener van wereldformaat met sleutelposities in drie grote kernactiviteiten: Retail Banking, Investment Solutions en Corporate & Investment Banking. De groep heeft vier thuismarkten voor retailbankieren in Europa: België, Frankrijk, Italië en Luxemburg. BNP Paribas ontplooit ook zijn Persbericht Allianz en BNP Paribas nieuwe business partners voor Quion




2/2

geïntegreerde model in de zone Europa-Middellandse Zeegebied en heeft een belangrijk netwerk in de Verenigde Staten. BNP Paribas Personal Finance is nummer één in kredieten aan particulieren in Europa. Ook voor Corporate & Investment Banking en Investment Solutions is BNP Paribas toonaangevend in Europa en neemt de groep steeds sterker wordende posities in Azië in. *binnen haar peergroep

In Nederland is BNP Paribas (www.bnpparibas.nl) één van de grootste en meest toonaangevende buitenlandse financiële instellingen. Dankzij een wereldwijd netwerk en de sterke aanwezigheid in de verschillende financiële markten kan BNP Paribas de Nederlandse markt (bedrijven, financiële instellingen, de publieke sector en particulieren) een uitgebreide expertise bieden.

Het hoofdkantoor in Nederland biedt het Nederlandse bedrijfsleven een compleet scala aan financiële producten en diensten (Corporate & Investment Banking, Investment Solutions, Securities Services en trustactiviteiten). De BNP Paribas Groep op de Nederlandse markt bestaan uit de bank en een aantal dochterondernemingen, welke een grote diversiteit aan financiële producten en diensten bieden. De dochterondernemingen actief op de Nederlandse markt zijn; Arval (wagenparkbeheer), BNP Paribas Lease Group (operationele en financiële leasing), BNP Paribas Personal Finance (hypotheken), Cardif (verzekeringen), BNP Paribas Investment Partners (asset management), LaSer Nederland (consumer credit, (co-branded) Visa/loyalty cards, (online) loyalty management & retail marketing services op maat), Insinger de Beaufort (Wealth Management) en The Economy Bank NV (specialized banking).



Ingezonden persbericht