Ingezonden persbericht


Midzomerimpronacht viert lustrum met tropettist Angelo Verploegen

Het Muziekenhuis, podium voor nieuwe muziek, sluit op vrijdag 18 juni voor de vijfde keer haar concertseizoen af met een Midzomerimpronacht op De Zeester, de sfeervolle coaster aan de Nijmeegse Waalkade. Deze swingende jazz- en improvisatieconcerten rond het begin van de zomer staan onder bezoekers van Het Muziekenhuis te boek als vaak het beste, en altijd het spannendste concert van het jaar. Gelauwerde muzikanten en jonge, aanstormende talenten treden met elkaar in het strijdperk. De invloeden uit allerlei stijlen en genres leiden tot wilde en onverwachte combinaties.

Dit lustrumfeest wordt gevierd met trompettist Angelo Verploegen (foto), bekend van The Houdini's. Deze ervaren muzikant die zijn sporen in de jazz inmiddels ruimschoots verdiend heeft, wordt samen gebracht met drie getalenteerde jonge honden uit de hedendaagse jazzscene: Charly Zastrau (toetsen), Salle de Jonge (drums) en Hugo den Oudsten (bas).

Meer over de muzikanten

De bevlogen trompettist ANGELO VERPLOEGEN heeft vele wapenfeiten op zijn naam staan. Hij is niet alleen bekend van zijn groepen The Houdini's, Toïs en Amsterdam Jazz trio, maar hij speelde ook met Frank Boeijen, Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Maiden Voyage Big Band, het Metropole Orkest, Candy Dulfer, en Bik Bent Braam. Hij tourde door de USA, Canada en Australië, stond op North Sea Jazz, en was artistiek leider van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Dezelfde veelzijdigheid vinden we nu al bij zijn drie kompanen van deze avond: als door de wol geverfde allrounders laten deze drie aanstormende jonge jazzmusici zich op allerlei jazzfronten nadrukkelijk gelden. CHARLY ZASTRAU maakt naam als smaakvolle pianist en toetsenman van o.m. The Amsterdam Headliners, Sven Ratzke, The Konrad Kosseleck Big Band, Wicket Jazz Sounds, Anne Chris en Sandro Fazio. Drummer SALLE DE JONGE en bassist HUGO DEN OUDSTEN spelen samen in het soulvolle iET, en bij Mary Davis Jr. Daarnaast spelen en speelden zij met topmusici als Roy Hargrove, Kurt Rosenwinkel, Till Brönner, Benjamin Herman, en Michiel Borstlap.

Eerdere edities

Voorgaande jaren werden de volgende spraakmakende musici bijeengebracht: Tobias Klein, Dion Nijland, Vera Westera en Joshua Samson (2009), Martin Fondse, Dirk Peter Kölsch, Mete Erker en Eric van der Westen (2008), Eric Vloeimans, Sean Bergin, Pieter Douma, Marcel van Engelen, Wilco Botermans en Bo van de Graaf (2007), Marco Blaauw, Michiel Braam, Oene van Geel, Peter Haex en Gijsbrecht Royé (2006).

Datum: vrijdag 18 juni 2010

Zaal open: 21.30 uur, aanvang: 22.00 uur

Entree: ¤ 13,00 / met korting ¤ 8,50