Bangma vice-voorzitter bij GGZ Nederland


DEVENTER, 20100618 -- Per 1 juli 2010 wordt Sybren Bangma aangesteld als vice-voorzitter van het bestuur van GGZ Nederland. Hij neemt het vice-voorzitterschap over van Wouter van Ewijk. Bangma is sinds 2004 actief bij GGZ Nederland als bestuurslid en voorzitter van de commissie informatiebeleid. Daarnaast was hij ook betrokken bij de oprichting van GGZ Nederland.

Sybren Bangma heeft een lange staat van dienst in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Zo was hij vijftien jaar werkzaam als inspecteur voor de geestelijke volksgezondheid en daarna twintig jaar als bestuurder in de ggz. Sinds 2008 is Bangma voorzitter van de raad van bestuur van Dimence. De combinatie van de kennis en ervaring die hij heeft opgebouwd en zijn huidige functie bij Dimence leveren een gedegen basis om inbreng te leveren en mee te bouwen aan de geestelijke gezondheidzorg in Nederland.

Marleen Barth, voorzitter GGZ Nederland: "Sybren Bangma is verkozen tot vice-voorzitter omdat hij veel ervaring heeft en een hoge mate van kennis van de belangrijke thema's die de komende jaren actueel zijn. Daarnaast is het een buitengewoon aardige collega met wie je goed kunt samenwerken."

GGZ Nederland
GGZ Nederland is de Nederlandse brancheorganisatie voor de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Belangrijke thema's voor de ggz-sector in de komende jaren zijn: het bestrijden van de bureaucratie en administratieve lastendruk binnen de sector, leefbaarheid en veiligheid, verbinding somatische zorg en geestelijke gezondheidszorg, e-mental health, extramuralisering en preventie.

GGZ Nederland





Ingezonden persbericht