Sony breidt XGA 3LCD projectorserie uit


Twee nieuwe modellen met ultrahoge helderheid

BADHOEVEDORP, 20100618 -- Sony Professional heeft zijn lijn van 3LCD business projectoren uitgebreid met twee nieuwe modellen. Deze nieuwe modellen zijn special ontworpen voor vaste installatietoepassingen zoals bestuurskamers, showrooms, auditoria en concertzalen.

Het nieuwe VPL-FX500L model levert een Colour Light Output van 7.000 lumen en is in staat tot de breedste lensverschuiving in zijn klasse. De projector is geschikt voor toepassingen met groot scherm, zoals collegezalen van universiteiten en bedrijfsauditoria. De VPL-FX30 biedt een Colour Light Output van 4.200 lumen en is uitgerust met een 1,6x standaard zoomlens voor flexibele installatie, ideaal voor middelgrote collegezalen of vergaderruimten.

Dominantie van XGA
Sony laat weten dat de VPL-FX500L en VPL-FX30 een weerspiegeling zijn van hoe dominant de XGA-resolutie is en zal blijven op de Europese midrange projectormarkt. Terwijl WXGA- en HD-resoluties steeds meer in opkomst zijn, beschikt XGA over het leeuwendeel van de activiteiten op de installatiemarkt met een verwachte 50% in de komende twee jaar.

Twee lampen
Het Twin Lamp-systeem van de VPL-FX500L voorziet in zelfbewakende (fail-safe) en economische werking. Het heeft een capaciteit van in totaal 7.000 lumen met slechts één lamp. Er is echter een tweede lamp ingebouwd om automatische back-up te bieden, mocht de primaire lamp niet werken. Het Twin Lamp-systeem is zeer geschikt voor toepassingen zoals collegezalen in universiteiten, waar downtime onaanvaardbaar is. Het betekent ook dat moeilijke situaties vermeden worden indien er bijvoorbeeld geen vervangingslamp is besteld. De twee lampen worden afwisselend gebruikt, waardoor de totale verwachte levensduur van de lampen oploopt tot ongeveer 8.000 uur.

Verschuiving
Afhankelijk van de gebruikte lens, kan de VPL-FX500L beelden ongeveer +/-96% verticaal en +/-64% horizontaal verschuiven vanuit hun oorspronkelijke positie, waardoor projectie zonder verstoring van de beelden mogelijk is. Deze functie is ideaal voor installateurs die hindernissen aan het plafond zoals verlichting, airconditioners en watersprinklers moeten zien te omzeilen. De VPL-FX500L wordt geleverd zonder lens en biedt achterwaartse compatibiliteit met bepaalde modellen uit de serie bestaande accessoirelenzen van Sony.

Zoomlens
De 1,6x standaard zoomlens van de VPL-FX30 biedt klanten de mogelijkheid om eenvoudig te upgraden vanuit de meerderheid van bestaande projectoren naar de VPL-FX30 zonder de montageposities aan het plafond te hoeven wisselen. Voor toepassingen waar meer dan een standaard lens voor nodig is, de VPL-FX30 is compatibel met de VPLL-Z1032 en Z1024 VPLL accessoirelenzen voor de huidige VPL-FX40 serie van Sony.

Bright Era
Beide projectoren maken gebruik van Sony's Bright Era-technologie die verbeterde weerstand van de paneelverlichting, een hogere helderheid en resolutie levert. En de projectoren heeft een XGA-resolutie van 1.024 x 768 pixels. Beiden zijn uitgerust met een wit en plat kastje, waardoor ze bij de installatie gemakkelijk in witte plafonds opgenomen kunnen worden. Er bevinden zich geen aansluitingen of ventilatieopeningen aan de achterzijde, waardoor het publiek de indruk heeft dat de projectoren in het plafond zijn verwerkt bij de installatie. Om gebieden waar stof een probleem is aan te pakken, zijn beide projectoren ook voorzien van een volledig nieuw luchtstroomontwerp met de naam Quad Filter-systeem. Dit systeem maakt slechts gebruik van één ingangs- en één uitgangsluchtfilter. Hierdoor hoeven de projectoren minder vaak schoongemaakt te worden, alleen wanneer de lamp wordt vervangen.

De VPL-FX30 is verkrijgbaar in juni en de VPL-FX500L in juli.


Over Sony
Sony is een innovatieve producent van audio-, video-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor zowel de consumenten als zakelijke markt wereldwijd. Sony staat bekend om zijn audiovisuele producten, zoals de BRAVIA LCD High Definition (HD) televisie, Cyber-shot digitale camera, Handycam-camcorder en Walkman MP3-speler alsmede de VAIO personal computers en professionele HD-uitzendapparatuur, met in het bijzonder de XDCAM HD. Sony biedt een complete end-to-end High Definition-productketen en is met elektronica, muziek, films, games en online ondernemingen een van de belangrijkste entertainmentmerken ter wereld. Wereldwijd werken bij Sony ongeveer 170.000 mensen.
Sony is langdurige verbintenissen aangegaan als officiële sponsor van de UEFA Champions League tot 2012, als Official FIFA Partner tot 2014 en als wereldwijde sponsor van de FIFA World Cup in 2010 en 2014. Sony inspireert hiermee miljoenen voetbalfans over de hele wereld. Wereldwijde website van Sony: www.sony.net/
"Sony", "WALKMAN", "VAIO", "Cyber-shot", "Handycam", "BRAVIA" en "XDCAM" zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Sony Corporation. Alle andere handelsmerken of geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars.

Over Sony Professional
Sony Professional, een afdeling van Sony Europe, is een toonaangevende leverancier van AV-/IT-oplossingen. Deze oplossingen zijn gericht op organisaties die werkzaam zijn in de mediabranche, netwerkvideobewaking, detailhandel, gezondheidszorg en de evenementen- en transportsector. Al meer dan 25 jaar biedt Sony Professional producten, systemen en applicaties om de creatie, bewerking en distributie van digitale audiovisuele content mogelijk te maken.
Sony's Professional Services afdeling, die systeemintegratie verzorgt, biedt zijn klanten toegang tot de deskundigheid en lokale kennis van professionals uit heel Europa. Samen met een netwerk van gevestigde technologiepartners levert Sony consultancy en oplossingen waar de behoeften van klanten centraal staan. Hierbij wordt de jarenlange expertise en state of the art technologie van Sony en zijn partners ingezet om de klant optimaal van dienst te zijn.
Meer informatie is te vinden op www.pro.sony.eu.





Ingezonden persbericht