Hollands Glorie 18 juni in de Matrixx met Frans Duijts en Sieneke

10/05/2010 19:14

Twada Entertainment B.V.

De eerste wedstrijden in Zuid Afrika zijn gespeeld en de oranje koorts begint naar een kookpunt te stijgen als het 18 juni is.(Het is "een kookpunt krijgen" of "naar een hoogtepunt stijgen") Om nog een extra schepje bovenop die oranje gekte te doen organiseert de Matrixx in Nijmegen Hollands Glorie, een avond die bol staat van de Nederlandse nostalgie en de echte Hollandse gezelligheid. Speciaal voor deze gelegenheid komt de hotste artiest van dit moment naar Nijmegen voor een daverend optreden; Frans Duijts wordt vergezeld door de Nijmeegse Sieneke die furore hoopt te maken op het Eurovisie Songfestival.

De volkszanger Frans Duijts begon zijn zangcarrière als André Hazes-imitator. Maar door het ongekende succes van het liedje 'Jij denkt maar dat jij alles mag van mij', een cover van André Hazes uit 1986 (geschreven door Pierre Kartner), besloot Duijts zich meer te gaan richten op een eigen zangcarrière. Inmiddels heeft Duijts al zes hits in de Single Top 100 op zijn naam staan. Zijn album 'Zo Ben Ik Mezelf' is een daverend succes gebleken en staat al meer dan een jaar in de Album Top 100. In 2009 kreeg Frans Duijts de prijs voor de meest gedraaide Nederpophit in de horeca van dat jaar voor zijn single Jij denkt maar dat jij alles mag van mij.

Naast het zingen is hij ook werkzaam in het familiebedrijf Duijts Sloopwerken in Tiel. Maar zoals goed te zien is in zijn reallife-soap op RTL4 krijgt hij steeds minder tijd en is zijn dubbelleven als zanger en ondernemer steeds moeilijker te combineren. De kijkcijfers van de reallife soap, het aantal optredens en zijn verkoopcijfers geven aan dat de populariteit van deze man in korte tijd tot ongekende hoogte is gestegen. Veel mensen identificeren zich met hem en zijn helemaal weg van de zanger uit Tiel. Dit komt natuurlijk door zijn unieke talent, maar bovenal door het feit dat 'Frans' zo lekker gewoon blijft en simpelweg een gezellige vent is.

Naast Frans Duijts is er nog een artiest helemaal hot en de laatste tijd veelvuldig in het Nieuws: de achttien jarige Sieneke Peeters uit Nijmegen of kortweg, Sieneke.

Sieneke kreeg de smaak te pakken toen ze ver kwam in de voorrondes van de Idols-audities, georganiseerd door diverse scholen in de regio. Dit leverde verschillende optredens op door het hele land, waar ze al snel in het oog sprong bij niemand minder dan Marianne Weber. Diezelfde Weber schoof Sieneke naar voren als kandidaat voor het Nationaal Songfestival. De piepjonge zangeres won dat Nationaal Songfestival waar ze het liedje 'Ik ben Verliefd (Sha-la-lie)' van, daar is hij weer, Pierre Kartner als beste opvoerde. Eind mei gaat Sieneke naar Noorwegen om daar deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival als Nederlandse inzending. Inmiddels heeft het liedje 'Ik ben Verliefd' de nummer 1 positie gehaald in de Mega Top 100.

Matrixx is trots deze Nederlandse mega talenten te verwelkomen op vrijdag 18 juni. De avond van 22.00 tot 05.00 uur zal bestaan uit de lekkerste Hollandse hits, gebracht door DJ Oossie, twee spetterende optredens van Frans Duijts en Sieneke en het ware oranje gevoel door een prachtig Hollands decor, een schitterde lichtshow, nostalgische beelden getoond op de diverse video- en ledschermen en natuurlijk oer Hollandse gezelligheid.

Om deze Hollandse avond nog meer identiteit te geven zou het leuk zijn als iedereen volledig in Hollands Glorie verkleed komt. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar iedereen heeft vast nog wel iets in onze mooie 3kleur of iets oranjes in zijn kast liggen. De leukste, gekste of mooiste outfits krijgen een VIP-bandje dat toegang geeft tot het VIP deck, alwaar een ontvangst is met een hapje en een drankje en het zicht op de optredens optimaal is.

Tickets zijn makkelijk online te bestellen in de voorverkoop op www.matrixx.nl en kosten slechts 15,- EURO (excl. servicekosten). Kaarten zijn ook te koop bij alle Primera winkels in Nederland.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.matrixx.nl