Ingezonden persbericht


Theater het Amsterdamse Bos speelt

Don Q (at your service)

Tekst en regie: Jeroen van den Berg

Voorstellingen: 18 juni t/m 22 augustus 2010 (behalve maandag)

Locatie: Openluchttheater van het Amsterdamse Bos

Aanvang: 21.30 uur

Kassa en Café de Mug: vanaf 18.30 uur geopend

Jeroen van den Berg is terug als gastregisseur in het BosTheater. Speciaal voor het Bos schreef hij de komedie DON Q (at your service), geïnspireerd op Don Quichot van Cervantes. In Don Q probeert schrijver Joris de Bruin een toneelstuk te schrijven in hotel Het Geuldal, waar gerant Frank Schepers met grote liefde voor zijn vak en traditionele gastvrijheid een windmolengevecht voert met het management. Werkelijkheid en fictie lopen naadloos in elkaar over in deze onstuimige komedie over nostalgische verlangens en de vloek van vernieuwing. Net als uw eigen leven, maar dan spannender.

Het artistieke team dat met Jeroen van den Berg Don Q gaat maken bestaat naast hemzelf uit: Catharina Scholten (vormgever), Jakop Ahlbom (co-regie) en Jaap van Keulen (muziek). Dit drietal heeft al verschillende malen succesvol samengewerkt. Door hun verschillende achtergrond vullen ze elkaar goed aan: Ahlbom's sterk fysieke- en beeldende invalshoek vormt een sterke combinatie met de benadering van Van den Berg, voor wie theater bij taal en plot begint.

Kostuums: Willemeijn van Brussel.

Spel: Aat Ceelen, Nhung Dam, Margien van Doesen, Martijn Fischer, Simon Heijmans, Ad Knippels, Felix-Jan Kuypers, Lykele Muus, Dimme Treurniet, Maarten Wansink, Heike Wisse en Frans de Wit.

Bij twijfelachtig weer kan vanaf 18.00 uur gebeld worden met het Openluchttheater, tel: 020 - 6433286 of raadpleeg onze website www.bostheater.nl. Ook voor informatie over extra activiteiten tot

en met 5 september, kaartverkoop en reserveren.

Theater het Amsterdamse Bos wordt mede mogelijk gemaakt door een substantiële bijdrage van Amsterdam Airport Schiphol, de Gemeente Amsterdam, Fonds Podiumkunsten, SNS REAAL Fonds.


---