Ingezonden persbericht


Financieringsbehoefte SNS Bank voor 2010 nagenoeg rond

Utrecht, 18 juni 2010

SNS REAAL maakt bekend dat vandaag, 18 juni 2010, de settlement van Hermes XV Aaa/AAA notes heeft plaatsgevonden. Hermes is het securitisatieprogramma van SNS Bank. Hermes XV, dat een omvang heeft van ¤ 1,5 miljard en een gemiddelde looptijd van 4,2 jaar, is geplaatst bij institutionele beleggers.

Ference Lamp, CFO SNS REAAL: "Ik ben gezien de huidige marktomstandigheden tevreden dat deze transactie is geslaagd, vooral omdat SNS Bank hiermee nu vrijwel volledig in haar financieringsbehoefte voor geheel 2010 is voorzien."

Deutsche Bank is opgetreden als lead manager voor Hermes XV.

Over SNS REAAL
SNS REAAL is een innovatieve dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren met een primaire focus op particulieren en het MKB in Nederland. Haar activiteiten bestrijken drie kernproductgroepen: hypotheken en vastgoedfinanciering, sparen en beleggen, en verzekeren. Vanuit een lange traditie voelt SNS REAAL zich verbonden met de Nederlandse samenleving. Met een balanstotaal van bijna Euro 129 miljard (ultimo 2009) is SNS REAAL een van de grote bankverzekeraars in Nederland. De onderneming heeft bijna 7.700 medewerkers (FTE) en heeft haar hoofdkantoor in Utrecht.