GroenLinks Rotterdam


`Nieuwe wethouder liet Watt vallen'

Woensdag 16 juni 2010, 18:57u - Ivo Rodermans

* Cultuur

`Nieuwe wethouder liet Watt vallen'

De nieuwe wethouder Antoinette Laan (D66) heeft te weinig gedaan om poppodium Watt te redden. Dat vindt GroenLinks-raadslid Nourdin el Ouali. Met uitzondering van GroenLinks en de SP weigerden alle partijen in de gemeenteraad deze week om Watt financieel te hulp te schieten.

Het poppodium ging gebukt onder schulden van de oude exploitant. Ook lagen er ongunstige contracten met te dure partijen en werd de huidige uitbater geconfronteerd met rekeningen van de vorige stichting. De druppel was echter een extra verbouwing die nodig is om het pand geluiddicht te maken. Afgezien van de financiële molenstenen zou Watt wel gezond kunnen draaien.

GroenLinks-wethouder Rik Grashoff had voor zijn vertrek alle betrokken partijen de kans geboden om samen geld op tafel te leggen voor de extra investering in het pand. Nadat de pandeigenaar het investeringsbedrag niet rond kreeg, kwam er een alternatief plan waarbij de gemeente in ruil voor financiële steun voor de helft eigenaar zou worden van het gebouw. Dit plan had niet de steun van de nieuwe wethouder van D66.

`Het is ontzettend zuur dat Rotterdam nu zonder een prestigieus poppodium zit', zegt raadslid Nourdin el Ouali van GroenLinks. `Het geld dat erin zit, zijn we kwijt en als Rotterdam weer een poppodium wil opzetten, moeten we vanaf nul opnieuw beginnen. Dat is niet alleen een beetje dom, maar ook heel triest voor de bijna tachtig medewerkers die nu op straat staan.'