Chillicious Ambient op Branding RTV


HEEMSTEDE, 20100618 -- Vrijdagavond 25 Juni 2010 is het weer zover. Een nieuwe aflevering van Chillicious Ambient op Branding RTV. De meest onregelmatige uitzending op de lokale radio van Heemstede. Vanaf vrijdagavond 18.00 uur tot zaterdagmiddag 14.00 uur hoor je nonstop de lekkerste ambient, de meeste relaxte chill-out en vette synthesizer tunes. Twintig uur lang relaxed genieten en wegdromen op mooie soundscapes en meeslepende melodieën.

Over ambient, chill out en synthesizers
Ambient is een aparte muziekstijl met diverse stromingen. De muziek is geëvolueerd vanuit de synthesizerpopmuziek van artiesten als Brian Eno en Kraftwerk, en later ook vanuit de dance-wereld. Het is een rustige, lang uitgesponnen muziekstijl met voornamelijk elektronische instrumenten, waarbij men meer bezig is met het creëren van soundscapes dan met liedjes en composities. Chill-out daarentegen heeft meer melodieën en beats in zich, maar kenmerkt zich wel door het rustige tempo. Synthesizermuziek behoeft geen introductie. Namen als Jean Michelle Jarre, Vangellis en Kraftwerk spreken voor zich. Zij waren baanbrekende pioniers in de elektronische muziek. De bekendste Nederlandse synthesizervirtuoos was Johan Timman.

Huidige generatie muziek
Door de voortschrijdende technologische vooruitgang zijn de mogelijkheden in de elektronische muziek ook flink toegenomen. Meer geluiden, meer elektronische instrumenten en krachtige computers geven de muziek een 'boost'. Prettige bijkomstigheid is dat het maken van dergelijke muziek minder kostbaar is geworden. Wat resulteert in meer muzikanten en producers die zich op muziek maken richten. Enkele namen van de huidige generatie producers: Carbon Base Lifeforms, Spyra, Schiller, Kalapataru Tree, Pete Namlook en Vibrasphere.

Over Branding rtv
Heemstede's eigen lokale omroep Branding rtv, ooit begonnen als huisomroep voor o.a. bejaardenhuizen en zorginstellingen,bestaat inmiddels zo'n jaar of 40. Zij heeft dan ook vele bekende DJ's voortgebracht die zijn doorgedrongen tot de grote landelijke radiostations. De lokale radio in Heemstede onderscheidt zich door het gevarieerde programma aanbod, de uitmuntende geluidskwaliteit en kwalitatief aantrekkelijke muziek. Kortom een eigentijdse radiozender die een verademing is tussen het huidige zenderaanbod. Branding rtv is te beluisteren op 106.2 FM in de vrije ether, op 89.0 FM op de kabel en op internet via de livestream op www.brandingrtv.nl .

Dus luister vrijdag 25 juni van 18:00 uur tot zaterdag 26 juni 14:00 uur naar Chillicious Ambient op Branding Radio 106.2 FM (89.0 FM op de kabel).

Branding RTV





ingezonden persbericht