Bijgewerkte informatie: Ökowatch houdt protestdemonstratie in Berlijn en daagt Duitse beleidsmakers uit tot inspectie van groene NGO-agenda's

BERLIJN--(BUSINESS WIRE)-- 20100618 --

Op 15 juni heeft Ökowatch, een nieuwe, in april 2010 opgerichte organisatie, in de Duitse hoofdstad een protestdemonstratie gehouden onder het motto: “We Are the Good Ones”(Wij zijn het die goed zijn).Ökowatch drong er bij de Duitse beleidsmakers op aan te stoppen met de ongegronde milieueisen die groene, niet-gouvernementele organisaties (NGO's) stellen als basis voor hun milieubeleid.

Voor het zien van een video en foto's van de protestdemonstratie, klik svp hier.

Tijdens de demonstratie in het hart van het Duitse regeringsdistrict – vóór de Brandenburgerpoort, de Rijksdag, het Duitse Congres en de Kanselarij – riep Ökowatch regeringsfunctionarissen op geen milieubeleidsmaatregelen te nemen waarbij geen rekening wordt gehouden met de behoeften van de mens. Zij gebruikten hiervoor o.a. één van de meest gebruikte leuzen van Ökowatch: “People are a part of the environment, too”.(De mens maakt óók deel uit van de omgeving).

Van het verwaarlozen van de behoeften van de mens werd bij de Brandenburgerpoort een voorbeeld opgelicht: het aandringen van groene NGO's bij de Europese regeringen en ondernemingen leidt tot discriminerende, anti-ontwikkelingsbeleidsmaatregelen waardoor de landen in ontwikkeling hun levensstandaard niet kunnen verhogen. Ökowatch liet deze boodschap zien door middel van spandoeken met de leus: "Green NGOs Keep People Poor" (Groene NGO's houden de mens arm).

Ökowatch liet ten slotte haar logo – een gezicht met een verrekijker – zien op een parlementsgebouw van het Duitse congres. Hiermee gaf Ökowatch duidelijk weer dat de organisatie het Duitse en Europese milieubeleid op de voet zal blijven volgen.

Kijk svp op oekowatch.org voor bijgewerkte of extra informatie.

Foto's/Multimedia galerij beschikbaar op:http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6333320〈=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Ökowatch
Fabian Heinzel
Uitgeverskantoor
E-mail: info@oekowatch.org
Telefoon: +49 3212 1180708

oekowatch.org