Steven Massier wint derde editie van de AB Oost Free Kick Competitie

18/06/2010 23:43

Upstream Advertising B.V.

STEVEN MASSIER WINT DE DERDE EDITIE VAN DE AB OOST FREE KICK COMPETITIE

Vrijdagavond 18 juni schoot Steven Massier van USV uit Nieuwleusen onder grote publieke belangstelling in het stadion van FC Zwolle, de winnende vrije trap achter Ajax keeper Kenneth Vermeer. Dit schot leverde hem de titel "Beste vrije trappennemer van Oost-Nederland' en 10.000 euro voor zijn vereniging op. Steven won de finale van Fernandez Pruik van SV Dalfsen. Het was de 2e keer op een rij dat de club uit Nieuwleusen de AB Oost Free Kick Competitie won.

Steven Massier: "Geweldig, ik had het niet verwacht."

" Wat zijn je kansen als je 1 van de 64 bent? En de kans dat je club 2 keer achter elkaar wint is helemaal klein. " Het was tot het laatste moment aan toe spannend. " Ik schoot 'm erin, maar mijn tegenstander Fernandez raakte de paal. Toen ik me realiseerde dat ik gewonnen had, werd ik helemaal wild." Massier weet nog niet waar de 10.000 euro aan besteed gaat worden. " We zullen er zeker een mooie bestemming voor vinden", aldus de dolgelukkige winnaar van de derde editie van de AB Oost Free Kick Competitie.

Kenneth Vermeer onder de indruk

Dit jaar organiseerde AB Oost al voor de derde keer in successie haar Free Kick Competitie. In deze competitie strijden 64 amateurverenigingen uit het oosten van het land om de titel van Beste vrije trappennemer. Via een interne competitie zijn de 64 beste schutters van elke voetbalvereniging afgevaardigd naar de finale. Voorafgaand aan deze finale kregen de finalisten een clinic aangeboden onder leiding van Siem de Jong, Bert Konterman, Diederik Boer en Andries Ulderink.

In de finale werd gespeeld volgens een knock out systeem. De laatste 8 mochten hun kunsten vertonen voor Kenneth Vermeer. De Ajax-keeper was onder de indruk van de kwaliteiten van de laatste 8 finalisten. " Ze maakten het me soms erg moeilijk. Er zaten mooie schoten tussen. " Uiteindelijk was het Steven Massier van USV die de druk het beste aankon en met de eer ging strijken.

Kenneth Vermeer reikte samen met Kay Huzen , de winnaar van vorig jaar en clubgenoot van Steven Massier, de prijzen uit aan de dolgelukkige winnaar.

De sportieve finale werd spectaculair en feestelijk geopend waardoor de stemming er al vroeg in zat. De Subtoppers zorgen halverwege het programma dat ook het publiek in de benen kwam. De avond werd aan elkaar gepraat door Nico Wantia en Bert van Losser (RTV Oost).

Free Kick op televisie

De finale van de AB Oost Free Kick Competitie wordt uitgezonden op zaterdag 26 juni a.s. op Omroep Flevoland (13.00, 15.00 en 17.00 uur), Omroep Gelderland (12.00 en 16.15 uur) en bij RTV Oost (21.20, 22.20 en 23.20 uur).

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

http://www.aboostfreekickcompetitie.nl