ID&T



INDIAN SUMMER FESTIVAL KONDIGT TIENDE EDITIE AAN

21-12-2009 - Op zaterdag 19 juni viert Indian Summer Festival de intrede van de zomer van 2010 tijdens een extra bijzondere editie van het grootschalige evenement. Het begin van het nieuwe decennium is namelijk ook gelijk het jaar waarin Indian Summer Festival voor de tiende keer georganiseerd zal worden op recreatieterrein Geestmerambacht te Broek op Langedijk. Deze locatie in Noord-Holland is al tien jaar lang het decor van het evenement dat uit wist te groeien tot een evemement met tienduizenden bezoekers. Daarnaast maakt de organisatie de eerste acts bekend voor de tiende editie van Indian Summer Festival.

Vanwege het tienjarig bestaan, heeft de organisatie besloten om naast vooruitstrevendheid ook nostalgie een plek te geven in haar festival. Daarom zal Indian Summer Festival niet alleen nieuwe acts, maar ook de grote publieksfavorieten van de voorgaande negen edities terughalen naar het evenement. Overigens zal er niet alleen in het collectief geheugen gekeken hoeven worden om herinneringen op te halen: momenteel wordt hard gewerkt aan het afronden van een prachtig boek over tien jaar Indian Summer Festival. Dit document over het grootste pop/dance evenement van Noord-Holland zal in de loop van 2010 op de markt worden gebracht.

VOORGAANDE EDITIES
Recreatieterrein Geestmerambacht werd bijvoorbeeld in de geschiedenis platgespeeld door top-acts uit de pop en rock als Kane, Novastar, Bløf, Anouk en The Golden Earring. Maar het eendaagse event blinkt uit in haar veelzijdigheid: zo is ook het dance-programma in de loop der jaren uitgegroeid tot een absolute pijler van de line-up. Zo ontving Indian Summer Festival wereldberoemde acts als Groove Armada, Chuckie, Junkie XL, Fedde le Grand en de Audio Bullys. Ook biedt Indian Summer Festival ruimte aan de liefhebbers van de 80's/ 90's revival, een talentpodium, theater en een area waar het groene karakter van het evenement volledig tot uiting kan komen.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD FESTIVAL
Het festival mag dus met rechten claimen uitgegroeid te zijn tot een volwassen event dat ook over veel kennis en ervaring beschikt wanneer het om de organisatie van Indian Summer Festival gaat. Dit jaar zullen de service naar de bezoeker, kwaliteit van het evenement en de logistiek rond Indian Summer Festival naar het hoogste plan worden getild. Hierbij zal het milieubewuste karakter nog sterker worden geprofileerd dan tijdens de editie uit 2009: het festival wordt in de volledige breedte `maatschappelijk verantwoord'. Ook komt Indian Summer Festival de voetballiefhebber tegemoet: er zullen extra grote schermen worden geplaatst op het terrein zodat je samen met duizenden anderen naar de WK-wedstrijd Nederland - Japan kunt kijken.

EERSTE ACTS
Naast de datum kan de organisatie ook alvast de eerste twee namen van de programmering bekendmaken. Op het hoofdpodium zal de grootste Nederlandse band van de afgelopen tien jaar aantreden: Bløf is één van de headliners voor de tiende editie van Indian Summer Festival. Deze band behoeft geen introductie meer na hun reeks van successen sinds 1997. Ook mixmaster Ben Liebrand mag inmiddels tot het meubilair van Indian Summer Festival worden gerekend: deze grootheid was de inspiratiebron van bijna elke Nederlandse top-DJ en is als geen ander in staat je mee te nemen in een reis door de eighties en nineties. Op de talentstage zal Destine zijn opwachting maken. Deze band bracht tot dusver twee singles uit die opgepikt werden door 3FM. Niet onbegrijpelijk: ze hebben een ijzersterk geluid dat doet denken aan bands als Fall Out Boy, Simple Plan en Paramore. Niet te missen in 2010!

VOORVERKOOP
De voorverkoop voor Indian Summer Festival start in januari. Houd voor alle informatie rond Indian Summer Festival 2010 de website in de gaten: www.indiansummerfestival.nl.