Warchild


Bijzonder concert voor War Child

11 mei 2010 - Het Holland Festival heeft dit jaar een wel heel bijzonder concert geprogrammeerd. Onder leiding van Jaap van Zweden speelt het Radio Filharmonisch Orkest twee werken die handelen over ontheemding, lijden en verzoening, waaronder het multimediale werk Strange News over het lot van kindsoldaten in Afrika. Een gedeelte van de opbrengst van dit concert gaat naar de projecten van War Child. Wil jij dit indrukwekkende concert meemaken? Kom dan zaterdag 19 juni naar het Concertgebouw in Amsterdam.

In Exelsis
Voor de pauze klinkt het nieuwe, glamoureuze vioolconcert In Exelcis. Dit werk van de Russische componist Alexander Raskatov is een afwisselend gewelddadig, spiritueel en huiveringwekkend mooi vioolconcert over het lot van het Joodse volk.

Strange News
Strange News van de Noorse componist Rolf Wallin en de Vlaamse auteur Josse de Pauw is een geëngageerd multimediaal werk, waarin rauwe documentairebeelden en muziek het gruwelijke verhaal vertellen van een voormalig kindsoldaat.

Gedwongen vechten in een uitzichtloze oorlog
Het stuk gaat over een van de meest schrijnende misstanden in onze wereld: de Afrikaanse kindsoldaten, jongens en meisjes van soms amper 10 jaar oud die worden gedwongen om te vechten in uitzichtloze oorlogen. Maar de makers vinden het geen politieke kunst in de gebruikelijke zin, maar `de artistieke parallel van een tv- of radiodocumentaire'; de inzet is niet alleen het bieden van informatie, maar vooral het met kunstzinnige middelen opwekken van empathie voor de betrokkenen bij het onderwerp.

Klik hier om kaarten te reserveren voor dit bijzondere concert