Gemeente Almere

Wieler-, water-, en WK voetbalspektakel én Jazz below the Sea op de Esplanade!

21-05-2010

Drakenbootrace Op zaterdag 19 juni vinden er op de Esplanade de hele dag fantastische sport- en muziekactiviteiten plaats. Toer de Almere en de Drakenbootrace verzorgen de aftrap en Jazz below the Sea is de muzikale afsluiting van dit enorme spektakel. Ook de voetbalfans worden niet vergeten. Midden op de dag is de uitzending van de WK voetbal wedstrijd Nederland - Japan op een beeldscherm van 28 vierkante meter. Dit spectaculaire voetbalevenement, dat om 13.30 uur begint, is gratis, evenals alle andere activiteiten.

Drakenbootraces

De ochtendactiviteiten op de Esplanade starten om 10.00 uur met de tweede editie van de Taiwanese Drakenbootraces in Almere. Dit is een jaarlijks businessevent van amsterdam inbusiness, waarin Almere actief deelneemt om internationale bedrijven naar de metropoolregio te trekken.

Toer de Almere

Ook wordt om 10.00 uur het startschot gegeven voor Toer de Almere, georganiseerd door Stichting Toer de Almere. Een fietstoertocht voor jong en oud, voor sportieve fietser tot toerfietser en waarvan alle opbrengsten volledig ten gunste komen van het Astma Fonds. Inschrijven voor deze `Tocht voor Longkracht' is mogelijk op www.toerdealmere.nl.

WK voetbal wedstrijd Nederland- Japan

Om 13.30 uur kan de WK voetbal wedstrijd Nederland-Japan gratis bekeken worden op beeldscherm van 28 vierkante meter.

Jazz below the Sea Festival

Om 15.30 uur start het Jazz below the Sea Festival met Bluesband The Rythm Chiefs, Sensual, the Pitch Pine Project en Peter Beets. Naast de Nederlandse topartiesten treedt de winnaar op van de Jazz Below the Sea Talent Award wedstrijd, die op 28 mei bekend zal worden gemaakt.

De Esplanade wordt ingericht als bruisend festivalterrein met horeca, een podium, het beeldscherm en diverse voorzieningen ten behoeve van gastvrijheid en entertainment. Er worden ca 20.000 bezoekers verwacht, uit Almere en directe omgeving.
De evenementen worden mede mogelijk gemaakt door LeasePlan Bank (hoofdsponsor Toer de Almere), Avenue Autogroep, de Ondernemersvereniging Stadshart Almere, Giant, de Gemeente Almere, de Kunstlinie en vele anderen.