Hoogheemraadschap Delfland

Midden-Delfland Dag: wandelen langs het werk van Delfland

Van dichtbij beleven hoe Delfland werkt aan stevige dijken, droge voeten en schoon water? Wandel dan zaterdag 19 juni tijdens de Midden-Delfland Dag mee met het Hoogheemraadschap van Delfland!

Midden-Delfland Dag Delfland nodigt u uit om mee te wandelen door het schitterende gebied van Midden-Delfland. De wandeling start om 11.00 uur bij minimaal 20 deelnemers en is 14 kilometer lang. Verzamelpunt: de noordelijke entree van Maasland bij de informatieplattegrond aan de Commandeurskade.

Onderweg krijgt u uitleg over het werk van Delfland. De wandeling voert langs een traject waar u zelf kunt ervaren waarom bijvoorbeeld een kade verbeterd moet worden. Bovendien krijgt u zo een beeld van de moeilijkheidsgraad van een dergelijke operatie.

Ook krijgt u uitgelegd hoe Delfland het overtollige water wegpompt, via de sloten naar de hogergelegen boezem en zo naar zee. U ziet ook daadwerkelijk het hoogteverschil tussen de sloten en de boezem. En dan natuurlijk de Vlietlanden. Een indrukwekkend stukje natuur, waarvoor Delfland maatregelen heeft moeten nemen om hier de Noordse woelmuis te beschermen.

Wilt u de wandeling graag lopen maar niet op de Midden-Delfland Dag? Haal de route dan op bij de informatiestands van de Midden-Delflandvereniging die op 19 juni verspreid door het gebied staan. De route die u meekrijgt bevat naast een beschrijving en een kaartje, ook een uitleg met zichtpunten.