Gemeente Hoogeveen

Drie topevenementen op rij in Hoogeveen

7 juni 2010 - Hoogeveen bood in de afgelopen periode opnieuw twee kwaliteitsevenementen voor bewoners en bezoekers: de Drentse Paardendagen en Aria Aperta. Op zaterdag 19 juni biedt Hoogeveen een derde topevenement: het literaire festival Zomerzinnen.

Drentse Paardendagen

Elim was in het laatste weekeinde van mei de 'place to be' voor topspringers, topdressuurrijders en hun edele viervoeters. De Drentse Paardendagen trok liefhebbers van heinde en verre. Wethouder Anno Wietze Hiemstra reikte de HOOGEVEEN. MET EEN HOOFDLETTER H-prijzen uit aan de winnaars: voor de paarden een H-rozet en voor de ruiters een H-bokaal.

Openlucht opera

Afgelopen zaterdag kwamen enkele duizenden bezoekers af op de eerste openlucht opera in Hoogeveen: Aria Aperta. Voorafgaand aan de voorstelling werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van burgemeester Koetje. Het publiek genoot onder prachtige weersomstandigheden van 'Die Fledermaus', een komische operette van Johann Strauss, gespeeld door het Noord Nederlands Orkest. Eregast was Erik Hulzebosch. Ook leerlingen van dansschool Schadenberg droegen hun steentje bij. Foto's zijn onder andere te vinden op regiohoogeveen.nl.

Zomerzinnen

Op zaterdagavond 19 juni vanaf 19.00 uur zijn schrijvers als Annejet van der Zijl, Kader Abdolah, Renate Dorrestein en Abdelkader Benali te gast in Hoogeveen voor het jaarlijkse literair festival Zomerzinnen. Het grootste deel van het festival is gratis te bezoeken, op het 'cultuurplein' (tussen bibliotheek, Scala en De Tamboer). Het motto is 'Rondom de letteren': naast literatuur staan ook muziek en toneel op het programma.

Verder bruist deze zomer het hart van Hoogeveen tijdens de Hoogeveense Zomerfeestweken, vanaf 15 juli. Alle Hoogeveense evenementen staan op de evenementenkalender op www.hoogeveen.nl. Ook via Twitter zijn de aankondigingen van de evenementen te volgen.