Gemeente Rheden

Schaapsscheerdersfeest 19 juni 2010

Zaterdag 19 juni zal het dorp Rheden weer in het teken staan van het het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest. De afgelopen jaren kwamen zo'n 30.000 bezoekers vanuit het hele land naar dit evenement.

Rond half negen 's ochtends komt schaapsherderin Martine Otten met de kudde het dorp Rheden binnen. Dit gebeurt onder muzikale begeleiding van de Rhedense Fanfare.

Wethouder Haverkamp van de gemeente Rheden overhandigt daarna officieel de scheerdersschaar aan de herderin; dit is het sein voor haar en de andere scheerders dat het karwei kan beginnen. Dit duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Door het aanbod van standhouders strekt de braderie zich ook dit jaar weer uit tot over de Groenestraat (tot Veerweg), Veerweg, Kerkstraat en de Dorpsstraat. In de Kerkstraat zijn ook dit jaar weer oude ambachten te zien. Voor de kinderen zijn er diverse attracties zoals draaimolens, springkussens en de Dierenweide uit Rheden is aanwezig met aaibare dieren. Het schaapscheerdersfeest wordt ondersteund met een gezellige braderie, waaraan dit jaar weer bijna 150 standhouders deelnemen.

De enige echte Nederlandse Oranje leeuw, een clown en een dweilorkest lopen over de braderie. Op het horecaplein zal DJ Matthew de muzikale omlijsting verzorgen. Ook staan er grote televisieschermen om het Nederlands Elftal aan te moedigen.

Dit evenement vind jaarlijks plaats op de derde zaterdag in juni en is één van de grootste schaapscheerdersfeesten van Nederland. Voor meer informatie kijk op www.schaapscheerdersfeest-rheden.nl.