Gemeente Nijkerk


Dag van het Nationaal Landschap Arkemheen- Eemland

Bloeiende pinksterbloemen langs de slootkant, kieviten en gruttos in de weilanden, koeien in de wei, vers gemaaid gras en prachtige wolkenpartijen aan de horizon. Het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland is deze weken eigenlijk op zijn mooist. Het is dan ook weer tijd voor de Dag van het Nationale Landschap. Fietsen in de polder, wandelen op de dijk en genieten van de mooie vergezichten in agrarisch landschap. Kijk, dit is ook Nationaal Landschap Arkemheen-Eemand! Op zaterdag 19 juni 2010 is het zover.

De vijfde editie van de open dag van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. wordt een begrip in de regio. Bewoners en bezoekers van het gebied kunnen op deze ene dag in het jaar de regio op een hele andere manier beleven.

De Dag van het Nationaal Landschap wordt op 19 juni s ochtends feestelijk geopend op bij de Kastanjeboom in Bunschoten. Deze Landwinkel en Schenkerij bestaat namelijk net als de Dag van het Nationaal Landschap 5 jaar!

De activiteiten in het gebied op 19 juni zijn opgezet rond een aantal fietsroutes, een tweetal wandeltochten en een boottocht. Er zijn twee fietsroutes samengesteld die u langs diverse plekken in het Nationale Landschap Arkemheen-Eemland voeren. Er is een route die als vertrek en eindpunt Spakenburg-Bunschoten heeft en een route die begint en eindigt in Nijkerk. Of, u monstert aan op de Eemboot en laat u verrassen door het aanzicht van natuurschoon vanaf het water.

Wandelen door het Nationale Landschap behoort ook tot de mogelijkheden. Vanaf de Theetuin Eemnes en vanuit de wijk Vathorst in Amersfoort zijn routes uitgestippeld door de polder. Onder begeleiding van een gids komt u meer te weten over de polders en de natuur in Arkemheen-Eemland.

Uiteraard kunt u ook alle activiteiten afzonderlijk bezoeken, zonder deel te nemen aan de fiets-, wandel- of bootroutes.

Voor meer informatie over de activiteiten of uitgezette fiets-, wandel- en vaarroutes kunt u een kijkje nemen op
www.dagvanhetnationaallandschap.nl.

Graag tot ziens op 19 juni!

Meer informatie:

* Flyer

* Programmafolder