Gemeente Baarn

Baarnse Veteranendag

Zaterdagochtend 19 juni is de eerste Baarnse Veteranendag. Alle veteranen uit Baarn zijn van harte welkom op deze bijeenkomst, waarin het gemeentebestuur zijn dankbaarheid toont voor hun inzet. 146 Baarnse veteranen hebben een uitnodiging ontvangen van de burgemeester. Veel veteranen hebben al aangegeven te komen.

Overal in Nederland wonen veteranen. Zij zijn in de afgelopen decennia ingezet tijdens oorlogen of vredesmissies. Dat kan zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog, de dekolonisatiestrijd in voormalig Nederlands-Indië, het conflict rond Nieuw-Guinea, de Korea-oorlog of tijdens internationale vredesmissies in Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak of Afghanistan.

Het gemeentebestuur van Baarn vindt het belangrijk dat hieraan meer bekendheid wordt gegeven en wil ook zijn waardering uitspreken naar de veteranen die in de gemeente wonen. Daarom organiseert de gemeente op zaterdag 19 juni de eerste Baarnse Veteranendag. De bijeenkomst is bedoeld voor veteranen en hun partners. Voor toekomstige bijeenkomsten zal, in samenwerking met de veteranen, worden gekeken naar manieren om de Baarnse bevolking meer te betrekken bij de rol en acties van de veteranen.

Programma
De veteranen worden zaterdag 19 juni om 10.00 uur ontvangen in het gemeentehuis. Na een welkomstwoord door waarnemend burgemeester Vries, volgt een korte presentatie verzorgd door enkele veteranen. Daarna is er een herdenkingsmoment en wordt een groepsfoto gemaakt. Aansluitend is er voor de veteranen gelegenheid om, onder het genot van een hapje en drankje, met elkaar na te praten.

De bijeenkomst voor Baarnse veteranen vindt een week eerder plaats dan de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Op die manier zijn de Baarnse veteranen in de gelegenheid ook naar de landelijke manifestatie te gaan.

Uitgenodigd
Iedere Baarnse veteraan die geregistreerd staat bij het Veteraneninstituut heeft van de burgemeester een uitnodiging ontvangen voor de Baarnse Veteranendag. Baarnaars die veteraan zijn, maar geen uitnodiging hebben ontvangen, zijn uiteraard ook van harte welkom. Daarvoor is het wenselijk dat zij zich melden bij de heer Spek van de gemeente Baarn, telefoonnummer 035-5481725 (ma. di. & do.) of via email: robert.spek@baarn.nl