Gemeente Zoetermeer

'Dag van de Wijk' kleurt oranje

De jaarlijkse Dag van de Wijk die dit jaar op zaterdag 19 juni wordt gehouden, staat in het teken van het wereldkampioenschap voetbal. In iedere wijk vinden festiviteiten plaats rond het oranje voetbal. Dit jaarlijkse wijkfeest wordt georganiseerd door en voor bewoners. Stichting Mooi haakt aan en verzorgt verschillende onderdelen voor het wijkfeest.

In onderstaand schema is te zien waar wat gebeurt. Alle wijken beginnen om 10.00 uur en eindigen in verband met de voetbalwedstrijd Nederland-Japan om 12.30 uur.

Oosterheem: Zanzibarplein.

Op dit plein kunnen kinderen gebruik maken van een springkussen. Ook is er voor kinderen van 6 tot 16 jaar een Oranje bingo. In het jongerencentrum kan de jeugd terecht om de wedstrijd te zien Nederland tegen Japan. Er is ook een DJ die gezellige muziek draait. De dag wordt afgesloten door een Brassband.

Rokkeveen: Burgemeester Hoekstrapark.

Hier zijn activiteiten van de wijkvereniging, een kleedjesmarkt, popcornkraam en hotdogs. De Brede School biedt het Circus Nevermind aan. Verder is er een schminkkraam, kunnen kinderen cup cakes maken en is er een springkussen.

Meerzicht:

In het winkelcentrum staat een springkussen en kunnen bezoekers meedoen aan een workshop Zumba dansen. Leerlingen van het ID-College zorgen voor hapjes en drankjes.

Palenstein: Van Duvenvoordepad.

Stichting MOOI organiseert de volgende activiteiten: Brassband, DJ met muziek, schmink activiteit, ballonkunstenaar, een optreden met streetdance en er is een voetbalkunstenaar.

Noordhove: Scharounlijn.

Hier is een voetbaldemonstratie en muziek.

Via www.zoetermeer.nl/wijken kunt u per wijk het volledige programma bekijken.