NCRV

Rootz

Rootz: vrolijke familie uit Brabant in spelshow

Zaterdag 19 juni 2010

17.45 uur, Z@PP

In de NCRV-spelshow Rootz nemen twee families van elk tien leden het tegen elkaar op in acht bizarre, grappige of zenuwslopende duels. Aan het hoofd staan niet de omaâs of de vaders: in Rootz zijn de kinderen de baas. De jongsten van de familie zijn de teamcaptains. Van presentator Jochem van Gelder krijgen zij een cryptische omschrijving van de opdracht, waarna ze per ronde bepalen wie van de familie gaat spelen. Naast een quiz zijn er fysieke, geheugen, huishoudelijke en âperformanceâ opdrachten.

De familie Lutters komt uit Brabant is dus enorm gezellig en de achterdeur staat altijd open.

Berg je maar als ze hun trukendoos opentrekken, want zelfs didgeridoos, raceautoâs en zwaardsmeden behoren tot hun specialiteiten. Dit wereldteam wordt geleid door de 12-jarige teamcaptain Max die samen met zijn nichtje Roos een eigen familiebedrijfje heeft (samen geven ze een tijdschrift uit: Roma magazine).

De familie van teamcaptain Romee Simmelink bestaat uit de zeer keurige, gedisciplineerde en enigszins burgerlijke tak uit het oosten van het land en de spontane, rommelige en avontuurlijke tak uit de provincie Gelderland. Tel daarbij op een strenge âdoch rechtvaardige- kookgrage opa, een carnavaleske neef en sportieve nichtjes en je hebt de ideale combinatie om bij deze Rootz-aflevering goed voor de dag te komen!

Deze aflevering werd eerder uitgezonden in maart 2008.