Gemeente Enschede

Ter ere van het 125 jarig bestaan

Brandweer Enschede bestaat 125 jaar en dat wordt gevierd. Op zaterdag 19 juni aanstaande organiseert Brandweer Enschede een open dag, open huis aan het Spaansland 20. De open dag wordt voorafgegaan door een defilé van brandweervoertuigen.

Burgemeester Peter den Oudsten opent de open dag. De deuren van de kazerne aan het Spaansland 20 staan 19 juni van 11.00 uur tot 16.00 uur open, alle ruimtes kunnen bezichtigd worden. Naast een kijkje nemen in het huis van de brandweer kan het publiek genieten van diverse demonstraties. Bijzonder spectaculair is de demonstratie hulpverlening. Hiervoor laten we een personenauto van een hoogte van 30 meter uit een kraan vallen. Dit geeft het effect van een aanrijding met een snelheid van 85 km/uur. Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag en leren hoe diverse branden te blussen zijn. Voor de kinderen zijn er onder andere spuitattracties. Ook met de voetballiefhebbers is rekening gehouden. In de kantine wordt de wedstrijd Nederland - Japan op groot scherm uitgezonden.

Luchtballonvaart
Vijf bezoeker aan de open dag maken kans om een luchtballonvaart te winnen. Liefhebbers kunnen meer informatie krijgen tijdens de open dag.

Defilé
De open dag wordt voorafgegaan door een optocht van oude en nieuwe brandweervoertuigen. Deze start om 10.30 uur aan de Fortuinstraat en rijdt een route door de stad naar de kazerne aan het Spaansland. Na binnenkomst van de voertuigen wordt de open dag geopend. De route van het defilé staat op www.brandweerenschede.nl, hier staat ook het programma voor de open dag.

Bezoekers kunnen betaald parkeren op het P&R terrein en vrij parkeren op de parkeerplaats van de DCW aan de Kuipersdijk en Wethouder Beverstraat. Naast de kazerne is er ruimte om fietsen te stallen.