Gemeente Tilburg

Persbericht
16 juni 2010

Instuiftoernooi start EK Korfbal bij verenigingen

EK Korfbal kiest luchtruim en korfbalverenigingen ontvangen officiële EK-vlag

Zaterdag 19 juni is het startschot voor het EK Korfbal in Tilburg met een groot instuiftoernooi bij de Tilburgse korfbalverenigingen KV Tilburg en OJC '98. Zowel schoolteams als eigen leden met introducés nemen deel aan het toernooi. Naast de wedstrijden kunnen de kinderen gebruik maken van trainingen en schietoefeningen. Aan de verenigingen wordt de officiële EK-vlag overhandigd en de deelnemende kinderen laten bij KV Tilburg en OJC '98 EK-ballonnen op. Tilburg is van 22 t/m 24 oktober één van de speelsteden voor het EK Korfbal in Nederland.

Gezamenlijk instuiftoernooi

Het instuiftoernooi is een initiatief van gemeente Tilburg en de Tilburgse korfbalverenigingen KV Tilburg, OJC '98 en DKV Zigo. Het is een goed voorbeeld van de intensieve samenwerking; vanaf het bidbook zijn alle partijen betrokken bij de organisatie van het EK Korfbal in Tilburg. In aanloop naar het EK Korfbal worden nog meer side-events georganiseerd ter promotie van de korfbalsport én het EK in Tilburg. Ook 'adopteren' de Tilburgse korfbalverenigingen de deelnemende landen door hen in Tilburg te verwelkomen en de teams wegwijs te maken in de stad. De verenigingen en de landenteams zullen daarnaast een gezamenlijke thema-avond organiseren.

Groepsfase Tilburg in T-Kwadraat

Het EK Korfbal is van 22 t/m 31 oktober 2010 in Nederland. In het eerste weekend worden in sportcomplex T-Kwadraat zes groepswedstrijden gespeeld. In de groepsfase in Tilburg spelen de landenteams van België, Catalonië, Schotland en Polen. De overige speelsteden voor het EK Korfbal zijn Den Haag, Leeuwarden, Almelo en Rotterdam. De eindrondes van het EK Korfbal worden van 25 t/m 30 oktober in het Topsportcentrum in Rotterdam gespeeld. Het Rotterdamse Ahoy is op 31 oktober de finaleplaats.

---