Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2010

Zaterdag 19 juni Vlietpop!

Plaatje Vlietpop

De 26e editie van Vlietpop is dit jaar op zaterdag 19 juni. Dit gratis toegankelijke festival in het Zijdepark (naast winkelcentrum Leidsenhage) is uitgegroeid tot één van de langst bestaande en meest succesvolle festivals van Nederland. De 26e editie van Vlietpop staat in het teken van talent, herkenning en...voetbal.

De winnaar van de High School Music Competition - Kapthijn - opent Vlietpop 2010 om 12.00 uur. Deze Almeerse rapper/hip-hopper staat op het punt om door te breken. De tweede band is Plaats Delict. Zij wisten in de Vlietpopslag meer dan 60 bands achter zich te laten en veroverden zo een optreden. Vervolgens is er tussen 13.30 tot 15.30 uur LIVE de wedstrijd Nederland - Japan op een groot scherm in de tent te zien. Voor de niet-voetballiefhebbers is er een alternatief programma gericht op mode en beauty.

Na de voetbalwedstrijd zal de Haagse talentvolle rock-act Headlife het podium betreden. Na de rock is het tijd voor de afterparty van de wedstrijd met feestband Pater Moeskroen. Zij zullen al hun bekende hits spelen. Minder bekend, maar vorig jaar wel op Lowlands en nu in Leidschendam te bewonderen, is Aux Raus. Met gabberpunk zullen zij het Zijdepark doen trillen. Daarna laten de jonge Haagse heren van All Missing Pieces zien waarom zij als het volgende Haagse product voor de landelijke top worden gezien. Met Stream of Passion keert na een aantal jaren afwezigheid de symfonische metal/gothic terug op Vlietpop. En als afsluitende band gaan de heren van Van Dik Hout - op veler verzoek - het grote feest van Vlietpop 2003 herhalen. De avond wordt traditioneel afgesloten door DJ's Ferry & KB.

Kom dus allemaal weer naar Vlietpop!

Wil je meer te weten komen over de bands surf dan naar www.vlietpop.nl en klik op `bands' of bezoek vlietpop.hyves.nl.

Vlietpop, zaterdag 19 juni en natuurlijk weer GRATIS toegankelijk!