Watersportverbond - KNWV

Komend weekeinde NK Juniorkitesurf in Mirns

donderdag 17 juni 2010

Komend weekeinde vindt in het Friese Mirns het Yogho!Yogho! NK Juniorkitesurf plaats. Het eerste, officiële, NK voor mannen en vrouwen tot en met 15 jaar werd afgelopen weekeinde afgelast vanwege de windverwachting. Voor 19 en 20 juni ziet de windverwachting er goed uit en gaat het evenement plaatsvinden.

Kevin Langeree support het NK Jeugdkitesurfen Nederland heeft met Kevin Langeree en Youri Zoon de wereldkampioen en de vice-wereldkampioen. Het is goed te zien dat ook de toppers het evenement voor de jeugd ondersteunen.

Kevin Langeree: "Top dat er nu een echt NK is voor jeugd tot en met 15 jaar. Natuurlijk wil ik mijn bijdrage leveren om Nederlands talent verder te helpen. Zelf ben ik ook jong begonnen en weet hoe belangrijk het is om goede tips te krijgen. Hopelijk kunnen de winnaars van het NK Jeugdkite zichzelf met mijn bijdrage verbeteren, en motiveert het ze om er vol voor te gaan".

Ook kiteboarder Bas Koole, derde op het NK in 2009, support het evenement. Hij zal als speaker optreden. En Klaas Adema, Nederlands Kampioen 2008, en afkomstig uit Friesland, promoot het evenement in de regio.

Voor meer informatie, routebeschrijving en aanvangstijden:
www.nkjuniorkite.nl.