Gemeente Almere

Tweede editie drakenbootrace aan Esplanade

17-06-2010

Drakenbootrace Op het midden in de stad gelegen Weerwater van Almere strijden roeiers zaterdag 19 juni om eer en glorie. Dit is een van de jaarlijkse zakelijke evenementen van amsterdam inbusiness. Wethouder Economische Ontwikkeling, Ben Scholten, lost om 10.00 uur het startschot voor de drakenbootraces. Dat is gelijktijdig het startschot voor de benefietfietstocht `Toer de Almere', waarvan alle opbrengsten volledig ten gunste komen van het Astma Fonds. Aansluitend aan de wedstrijden is er de WK wedstrijd Nederland- Japan en in de middag Jazz Below the Sea.

De drakenbootraces

Er vinden twee soorten races plaats. De gesponsorde gelegenheidsteams en de professionele teams. Deze professionele teams varen hun wedstrijden tussen de gelegenheidsteams door. Bij de gelegenheidsteams doen naast de Taiwanese bedrijven in de regio zoals Giant, Yang Ming en TYC, ook andere bedrijven en organisaties mee, zoals het World Trade Center Almere Association. In totaal doen er vijf teams mee in grote drakenboten, met zestien peddelaars, trommelaar en stuurman. Er zijn vier teams in kleine drakenboten met acht peddelaars. Aan de officiële drakenbootcompetitie doen zeven ervaren wedstrijdteams mee.

Internationale samenwerking

Amsterdam inbusiness bestaat uit de gemeenten Almere, Amstelveen, Amsterdam en Haarlemmermeer. Amsterdam inbusiness verzorgt de gezamenlijke acquisitie van internationale bedrijven en promoot `the Amsterdam Metropolitan Area' als dé vestigingslocatie in het hart van Europa.