Ingezonden persbericht


Wateringen, 23 mei 2010

Derde band in finale Waterproof is 27 Ways to Win

De voorrondes van bandcompetitie Waterproof zitten er bijna op. Zaterdagavond was een goed gevuld Nederland Drie getuige van de winst van groove metalband 27 Ways to Win. Zij nemen het in de finale op 19 juni onder andere op tegen de andere winnaars Braintrust en Pangea.

De avond begon met een mooie opening van Hybernation. Deze vijfkoppige band speelde aanstekelijke funckrock en zorgde voor een verrassende opening en afsluiting van hun set door pianogeluiden. De zanger zocht goed het contact op met het publiek, maar de techniek van deze band was niet altijd even strak. Vervolgens bracht SAB (Strictly AutoBiographic) strakke emorock ten gehore. De nummers stonden als een huis en de bassist had duidelijk plezier in het spelen. Tot slot werden de bezoekers van Nederland Drie verrast door 27 Ways to Win met spetterende muziek waarin een mix van Clawfinger en Life of Agony te herkennen was. Ze brachten hun nummers vol overtuiging en de bandleden stonden zelfverzekerd op het podium.

Winnaar 27 Ways to Win mag opnieuw haar enthousiasme tonen tijdens de finale van Waterproof op zaterdag 19 juni in Nederland Drie. Wie het, naast Braintrust en Pangea, tegen hen op gaan nemen zal op 29 mei bekend worden in de laatste voorronde.

Waterpop is een gratis toegankelijk festival dat dit jaar voor de 33e keer plaatsvindt. Naast een vernieuwend programma met bekende en minder bekende bands, biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Kortom, op 14 augustus valt er voor jong en oud genoeg te genieten in het Hofpark in Wateringen. Check regelmatig www.waterpop.nl voor meer festivalnieuws.


---



Ingezonden persbericht