Ingezonden persbericht


Dunea, Atlantikwallmuseum en Haags Historisch Museum organiseren bunkerbezoeken in juni

Ter gelegenheid van 65 jaar bevrijding organiseren Dunea, Stichting Atlantikwallmuseum Scheveningen en het Haags Historisch Museum bezoeken aan de bunker aan het Zwarte Pad in Scheveningen. De bezoeken, onder leiding van een duinwachter van Dunea, vinden plaats op zaterdag 19, zondag 20 juni, zaterdag 26 en zondag 27 juni om 10.00 / 11.30 / 13.30 en 15.00 uur. Kaarten á ¤ 7,50 p.p. (incl. museumentree) zijn uitsluitend te koop aan de kassa van het Haags Historisch Museum. Reserveren van de kaarten is niet mogelijk. Per bezoek kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

De Duitse bunker behoorde tot de Kustbatterij Scheveningen Nord en diende ter verdediging van Nederland tegen de Geallieerden. Tegenwoordig is deze het belangrijkste verblijf voor beschermde vleermuizen waaronder meervleermuizen in West-Europa en niet voor bezoekers toegankelijk. Nu de vleermuizen hun verblijf tijdelijk hebben verlaten en de rust voor hun gewaarborgd kan worden, stelt beheerder Dunea belangstellenden voor een keer in de gelegenheid deze bunker te bekijken.

Het bezoek aan de bunker duurt circa 1 uur. Duinwachters van Dunea en experts van de Stichting Atlantikwallmuseum Scheveningen verzorgen uitleg over de vleermuispopulatie en de geschiedenis van de bunker. Fotograferen en filmen in de bunker is niet toegestaan. Een geldig legitimatiebewijs is verplicht. Instructies over plek van verzamelen ontvangen deelnemers bij het kopen van de kaarten.

Met het gezamenlijk organiseren van dit bunkerbezoek besteedt het Haags Historisch Museum aandacht aan het minder bekende verleden van Den Haag tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum organiseert daarom t/m 26 september de tentoonstelling Oorlog en Bevrijding in 3D. Foto's van Den Haag van Wim Berssenbrugge en zet dit verleden daarnaast op de kaart door mobiele wandelingen op een iPhone, concerten i.s.m. Festival Classique en een uitgebreid educatieprogramma.

Bunkerbezoeken
Data: 19, 20, 26 en 27 juni
Tijden: 10.00 / 11.30 / 13.30 en 15.00 uur. Duur: circa 60 minuten kaartverkoop: ¤ 7,50 p.p. uitsluitend aan de kassa van: Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7, Den Haag T +31(0)70 364 69 40

www.haagshistorischmuseum.nl