Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Vliegangstweekend bij de Aviodrome

Lelystad, 8 juni 2010 - Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome organiseert in samenwerking met Stichting VALK in het weekend van 19 en 20 juni een Vliegangstweekend. Last van vliegangst of geïnteresseerd in een workshop over vliegangst? Stichting VALK geeft dit weekend o.a. workshops hierover in de Boeing 747 van de Aviodrome op de luchthaven Lelystad.

Vliegangst
Het vliegtuig is voor veel Nederlanders het vervoersmiddel om hun vakantiebestemming te bereiken. Tóch zijn er ruim drie miljoen Nederlanders die in meer of mindere mate last hebben van vliegangst. Men wordt bang van turbulentie of onbekende geluiden. De angstgevoelens kunnen verschillende oorzaken hebben. Ze komen vaak voort uit claustrofobie, hoogtevrees of controledrang, maar het is niet nodig om vliegreizen daarom te vermijden. De Aviodrome bezoeker met deze klachten en angsten kan op 19 en 20 juni gratis introductieworkshops volgen om meer inzicht te krijgen over vliegangst en wellicht van zijn angst af komen.

Jumbojet
Het programma voor het Vliegangstweekend is beide dagen gelijk en begint om 11.30 uur. Een oud-cliënt van Stichting VALK zal vertellen over hoe hij geleerd heeft om met zijn vliegangst om te gaan en weer te gaan vliegen. Er vindt o.a. een workshop plaats in de Boeing 747 Jumbojet. Hier demonstreert een therapeut ontspanningsoefeningen zodat mensen zelfstandig rustiger zijn tijdens het vliegen. Tevens is er een videopresentatie te zien met informatie over Stichting VALK en de bestrijding van vliegangst. De workshops worden gegeven door Stichting VALK, die mede is opgericht door de KLM en de Universiteit Leiden. Stichting VALK heeft op basis van wetenschappelijk onderzoek een methode ontwikkeld om mensen van hun vliegangst af te helpen. Van de 9000 mensen die er tot nu toe een training volgden, stapt 96% zonder angst in een vliegtuig.

WK
Het vliegangstweekend bezoeken, maar ook het Nederlands elftal zien schitteren? Op zaterdag 19 juni wordt om 13.30 uur de wedstrijd Nederland - Japan gespeeld. De Aviodrome heeft een WK hoek gecreëerd, waar door alle bevlogen voetballiefhebbers,met of zonder vliegangst, live naar de wedstrijd kan worden gekeken!

Gratis
Alle betalende bezoekers van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome kunnen beide dagen gratis aan het vliegangstprogramma deelnemen en men hoeft zich niet aan te melden. Voor meer informatie over de Aviodrome en het programma van het Vliegangstweekend kunnen belangstellenden contact opnemen met de Aviodrome via tel. 0320-289 840 of via de website www.aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven in Lelystad is dagelijks voor bezoekers geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Aviodrome is op maandagen gesloten, met uitzondering van de maandagen tijdens alle schoolvakanties. Neem voor meer informatie over vliegangstbehandelingen contact op met Stichting VALK. Telefoon: 071-5273733, of kijk op: www.valk.org.

Noot voor redacties,