Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 15-06-2010

AVRO BRENGT KLASSIEK HOOGSTANDJE TIJDENS 'FESTIVAL CLASSIQUE HOFVIJVERCONCERT'

Tijl Beckand gastheer op Hofvijverpodium

Het bekendste 'uithangbord' van Festival Classique is hét Festival Classique Hofvijverconcert dat Tijl Beckand zaterdag 19 juni presenteert. Het Residentie Orkest en diverse andere gasten laten de veelkleurigheid van de stad zien. Klassieke meesterwerken van Prokofiev, Bernstein en Ravel worden gecombineerd met dans door onder andere het Internationaal Dans Theater en De Dutch Don't Dance Division.

AVRO-presentator Tijl Beckand maakte vorig jaar zijn Festival Classique debuut tijdens het KinderVoetbalConcert. Dit jaar is Tijl, kleinzoon van cellist Edgar Beckand en achterkleinzoon van componist Charles Beckand, gastheer op het FC Hofvijverconcert. "Voor Den Haag en klassieke muziek geldt hetzelfde: ik kan er niets meer aan veranderen, het is soms hopeloos ouderwets, maar het blijft verrassen, zich vernieuwen, ik val er altijd op terug en wil er in en mee begraven worden", aldus Tijl Beckand. Zijn rol als presentator van dit klassieke schouwspel is hem dan ook op het lijf geschreven.

Festival Classique Hofvijverconcert: zaterdag 19 juni om 20.25 uur bij de AVRO op Nederland 2. Op vrijdag 25 juni om 13.50 uur wordt het programma nogmaals uitgezonden op Nederland 2.Het programma is onderdeel van 'Een zomer vol Kunst & Cultuur bij de AVRO'.

()



Ingezonden persbericht