Ingezonden persbericht


Persbericht - 17 juni 2010

Festival Classique op Radio 4
Radio 4 Midzomernachtconcert live vanaf Haagse Hofvijver

Op zaterdag 19 juni om 23.00 uur is het Radio 4 Midzomernacht concert live op Radio 4 te beluisteren. Het concert maakt deel uit van Festival Classique, het klassieke muziekfestival dat op 19 en 20 juni in Den Haag plaatsvindt. Het hele weekend zendt Radio 4 opnames en live concerten van het festival uit.

Het Radio 4 Midzomernachtconcert met een Noors tintje is het hoogtepunt van de uitzendingen tijdens Festival Classique. Van 23.00 uur tot iets na middernacht speelt het Nederlands Theaterorkest onder leiding van Jules van Hessen werken van onder meer Edvard Grieg en Thomas Tellefsen met pianiste Gunilla Sussman en violist Henning Kraggerud. Ruben Nicolai presenteert vanaf het concertpodium op de Haagse Hofvijver in de open lucht het Radio 4 Midzomernachtconcert. Dit sfeervolle concert zal ook live via de webcast te bekijken zijn op radio4.nl.

Op zaterdag 19 juni zendt Radio 4 vanaf 12.30 uur Gesualdo Consort rechtstreeks uit met Psalmen en Canciones Sacrae van Sweelinck. Om 14.30 uur treedt het Residentie Kamerkoor o.l.v. Jos Vermunt op met o.a. sopraan Renate Arends en bariton André Morsch in Cesar Francks Messe à Trois Voix. Om 16:30 uur volgt het ensemble Coro Cervantes met werken van de Victoria.

Op zondag is Radio 4 van 10.00 uur tot 18.30 uur aanwezig bij Festival Classique optredens. Om 11.00 uur treedt de Wallfish Band op met werken van C. Ph. E. Bach, Rameau en Mozart. Om 13.00 uur voeren mezzosopraan Maria Riccarda Wesseling en pianiste Reinild Mees werken uit van Alma Mahler. Het Matangi Kwartet treedt op om 15.00 uur met Debussy's Children's Corner, de Nocturne van Borodin en het Strijkkwartet van Ravel. Om 17.00 uur spelen fluitiste Eleonore Pameijer, sopraan Irene Maessen en pianiste Reinild Mees werken van Cécile Chaminade.

Informatie: www.radio4.nl