Gemeente Nijmegen

Tunnel oprit stadhuisgarage gestut

19/06/2010

Uit een bouwkundige inspectie van de tunnel voor de uit- en inrit van de parkeergarage onder het stadhuis blijkt dat de constructie mogelijk niet stevig genoeg is. De gemeente wil de gebruikers van de garage geen onnodig risico laten lopen en start daarom vandaag (zaterdag 19 juni) met het verstevigen van de tunnel.

Enkele weken geleden werd geconstateerd dat de tunnelwand haarscheurtjes vertoonde. Daarop is Ingenieursbureau Royal Haskoning gevraagd de constructie van de tunnel te onderzoeken. Op vrijdag 18 juni kwam Haskoning met het voorlopig rapport waaruit blijkt dat de tunnel mogelijk niet stevig genoeg is. Om dit definitief vast te stellen is verder onderzoek noodzakelijk.

Haskoning adviseert geen risico's te nemen en de tunnel zo snel mogelijk te stutten. Daarom start de aannemer vandaag, in opdracht van de gemeente, met het aanbrengen van een stalen constructie om de tunnel te verstevigen.

De werkzaamheden geven enige overlast voor de mensen die hun auto uit of in de parkeergarage willen rijden maar de garage blijft toegankelijk. Na afronding van de verstevigingswerkzaamheden is de in -en uitrit weer veilig te gebruiken.