Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

Breda, 19-06-2010

Rustige horecanacht

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in het uitgaanscentrum twee stappers aangehouden. Een 24-jarige inwoner van Rotterdam voldeed aan de Haven niet aan een politiebevel om te vertrekken, nadat hij zich vervelend had gedragen. Een 46-jarige man uit Breda verstoorde aan de Nieuwe Prinsenkade de openbare orde. Agenten noteerden de gegevens van vier wildplassers in hun bonnenboekje.

Hoevenaar bestolen van vakantiekoffer

ETTEN-LEUR: Een 75-jarige inwoner van Hoeven is zaterdagmorgen bestolen van zijn reiskoffer. De man stond rond 06:00 uur bij de bushalte aan de Valpoort in Etten-Leur. Hij stond daar te wachten op de bus van zijn touroperator om op vakantie te gaan. In een onbewaakt ogenblik heeft een nog onbekende dader kans gezien om de koffer met daarin de reisbescheiden en enkele honderden euros aan vakantiegeld mee te nemen.

Man aangehouden na mishandeling

BREDA: Aan de Grenssteen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige inwoner van Prinsenbeek aangehouden. Een groep jongens viel op het fietspad voorbijgangers lastig. Daarbij zou de man een 28-jarige Bredase hebben mishandeld. Zij heeft aangifte gedaan. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Vrouw gewond na eenzijdig ongeval

BAVEL: Op de Rijksweg A27 is een 37-jarige inwoonster van Amersfoort bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De automobiliste reed in de richting van Tilburg en verloor rond 20:15 uur door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Zij belandde vervolgens met haar auto in de sloot. Per ambulance is zij met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeershandhavingsteam houdt alcoholcontrole: bijna 99% in orde!

BREDA: Het regionaal Verkeershandhavingsteam heeft vrijdagavond samen met de Belastingdienst een alcoholcontrole gehouden in Breda. Zeven automobilisten waren onder invloed van alcohol en zijn aangehouden. Bewust onbeschonken bestuurders kregen een BOB-gadget uitgereikt. Drie medewerkers van de belastingdienst hebben voor ruim 550 euro aan boetes geïnd en op vier voertuigen beslag gelegd.

Van 20.15 uur tot 00.45 uur controleerden agenten op de St.
Ignatiusstraat 425 bestuurders. Zes van hen zijn aangehouden, waarbij de hoogste overtreding 710 ug/l bedroeg. Van twee bestuurders is het rijbewijs ingevorderd.

Een 40jarige inwoner van Oosterhout blies een waarde van 625 ug/l, maar ging toch opnieuw rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Bij de aanhouding die volgde verzette hij zich hevig. De politie moest pepperspray inzetten om hem onder controle te brengen. Hij is
ingesloten.

Tussen 01.00 uur tot 02.00 uur zijn aan het Spinveld 15 bestuurders gecontroleerd. Het verkeer uit beide richtingen werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Eén automobilist werd aangehouden, maar is na een ademanalyse in vrijheid gesteld. Hij bleef net onder de maximale limiet van 220 ug/l.

Tweetal aangehouden na vernielingen

BAVEL: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee 18-jarige jongens uit Bavel en Rijsbergen aangehouden. Rond 01:30 uur meldde een getuige dat het tweetal vernielingen aanrichtte aan autos en tuinen aan de Thoornseweg in Bavel. De getuige fietste achter de twee daders aan en zodoende konden agenten het tweetal makkelijk in de kraag grijpen. Zij zijn overgebracht naar een politiecel.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 19-06-2010 11:06 | © Regio Midden en West Brabant |