Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg

Tilburg, 19-06-2010

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

TILBURG: Vrijdagavond heeft de politie op heterdaad een 36-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van een woninginbraak. De Tilburger staat bekend als Veelpleger en is in verzekering gesteld.

Rond 18:30 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg een melding van een inbraak in een woning aan de Hesperenstraat in Tilburg. Met een duidelijk signalement gingen meerdere politie-eenheden op zoek naar de dader. Aan de Oerlesestraat vonden agenten enkele minuten later de 36-jarige Veelpleger. De Tilburger voldeed aan het opgegeven signalement en is aangehouden.

De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Tilburger beroofd van gepind geld

TILBURG: Een 51-jarige inwoner van Tilburg is vrijdagavond beroofd van zijn geld. De man had rond 23:45 uur geld gepind bij de geldautomaat aan de Heuvelring. Op het NS-plein werd hij door meerdere personen tegen de grond gewerkt en van zijn geld beroofd. 2010


Laatst gewijzigd 19-06-2010 11:09 | © Regio Midden en West Brabant |