Politie Drenthe

Zaterdag 19 juni 2010

Provincie Drenthe, 19-06-2010

Automobilist rijdt kanaal in

LOON Vrijdagavond reed een 40-jarige automobilist uit Assen over de Vrieserweg. Daar was hij op zijn autoradio bezig de voetbalzender op te zoeken en raakte naast de weg. Vervolgens reed hij het kanaal in. De man kon op eigen gelegenheid uit de auto komen en bereikte veilig de wal. Met behulp van duikers van de brandweer is de auto uit het kanaal gehaald.

Inbreker auto aangehouden

NIEUW AMSTERDAM Vrijdagnacht heeft de politie een 20-jarige man uit Hoogeveen aangehouden terwijl hij aan de Vaart ZZ aan het inbreken was in een personenauto. Agenten zagen hem in de auto en die bleek niet van hem te zijn. De man die bekend staat als veelpleger, is ingesloten voor een nader onderzoek.

Politie onderzoekt straatroof

ASSEN Vrijdagnacht omstreeks half drie is een 50-jarige vrouw uit Assen in de Oude Molenstraat beroofd door een nog onbekende man. De vrouw fietste samen met haar vriend in deze straat toen de dader haar voorbij kwam fietsen. Hij stopte, dwong de fietsers ook te stoppen en maakte haar tas afhandig onder bedreiging van een mes. Daarna verdween de man met haar handtas. De politie onderzoekt deze zaak.

Autobrand op snelweg

ASSEN Vrijdagmiddag reed een 47-jarige man uit Groningen met zijn auto over de A28. Een andere automobilist zag dat de auto aan de onderzijde brandde en dirigeerde de man naar de vluchtstrook. Daar kon hij tijdig uitstappen. De brandweer is ter plaatse geweest om te blussen. De auto is total loss.

Aanhouding na winkeldiefstal

COEVORDEN Vrijdagmiddag is een 13-jarig meisje uit Twist (D) betrapt bij de diefstal van een spijkerbroek in een winkel aan de Friesestraat. Ze is aangehouden en zal worden doorverwezen naar HALT.

MEPPEL Vrijdagmiddag werd een 16-jarig meisje uit Diever in een supermarkt aan de Van Oldebarneveltstraat betrapt bij de diefstal van enkele pakken koeken. Ze is aangehouden en na verhoor ook doorverwezen naar HALT.

HOOGEVEEN Vrijdagavond is een 16-jarige jongen uit Hogeveen aangehouden in een supermarkt aan het Schutsplein. Hij had daar een aantal blikken kattenvoer gestolen. Na verhoor zal hij voor verdere afhandeling worden doorgestuurd naar HALT.

Kind in vijver

EELDERWOLDE Vrijdagmorgen is aan het Zweerdeneiland een tweejarig jongetje in een onbewaakt ogenblik in het water terechtgekomen dat grenst aan de tuin van het huis waar hij woont. Zijn moeder is er achteraan gesprongen en heeft met hulp van omstanders haar zoontje uit het water gekregen. Het kind is gereanimeerd en naar het UMC Groningen gebracht. Over de toestand van het kind is nog geen nadere informatie bekend.

Man gewond bij bedrijfsongeval

Vrijdagmorgen is een 65-jarige man uit Dalen gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Kruisstraat. In de werkplaats ontplofte tijdens werkzaamheden een compressor. De man liep verwondingen aan zijn hoofd op en is naar het Scheperziekenhuis gebracht. De werkplaats liep schade op. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

Motorrijder gewond bij ongeval

RUINEN Vrijdagavond is een 60-jarige motorrijder uit Meppel gewond geraakt bij een ongeval op de Meppelerweg. Het ongeval is ontstaan doordat een 19-jarige automobiliste uit De Wijk de tegemoetkomende motorrijder niet heeft gezien toen ze afsloeg naar de Voor de Blanken. Een frontale aanrijding was het gevolg. De motorrijder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Slachtoffer verkeersongeval overleden

HOOGEVEEN Het slachtoffer van het ongeval op de A28 dat op donderdagmiddag rond 14.00 uur plaatsvond, is naderhand aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 83-jarige man uit Ruinen. Hij raakte donderdagmiddag gewond toen hij met zijn auto in aanraking kwam met een vrachtauto die op de rijstrook naast hem reed. De auto van de man uit Ruinen is meerdere keren over de kop gegaan en is in de middenberm terecht gekomen. Het slachtoffer is overleden aan inwendig letsel. Van dit ongeval is geen regulier persbericht op de website van Politie Drenthe verschenen omdat het is afgehandeld door medewerkers van het Korps Landelijke Politiediensten, die direct na het ongeval als eerste ter plaatse waren.

Vrachtauto met personenautos in brand

ROLDE Zaterdagmorgen is op de N33 tussen Rolde en Gieten een vrachtauto in brand geraakt. De chauffeur van de vrachtauto, afkomstig uit Litouwen, kon de vrachtauto op tijd aan de kant zetten. Op de vrachtauto stonden acht nieuwe personenautos. Diverse brandweerkorpsen zijn uitgerukt om de brand te blussen. Met name het achterste deel van de vrachtauto, met daarop de personenautos, liep zware schade op. De N33 is tussen Rolde en Gieten volledig afgesloten. De verwachting is dat de autoweg tenminste tot halverwege de middag afgesloten zal blijven in verband met opruimwerkzaamheden.

Politie zoekt getuigen mishandeling

MEPPEL De politie is op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling. Vorige week zaterdag, 12 juni, na afloop van het Grachtenfestival is rond 23.00 uur een 44-jarige man uit Meppel op het Kerkplein nabij de bloemenkiosk door ongeveer acht personen in elkaar geslagen. Hij heeft daarbij onder meer een gebroken kaak, gebroken oogkas en een gebroken jukbeen opgelopen. De man liep daar met zijn vriendin toen deze door een van de personen werd uitgescholden. De man sprak ze daar op aan en werd daarna van achteren aangevallen en op de grond gegooid. Daarbij is hij, terwijl hij op de grond lag, van alle kanten geschopt en geslagen. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling. Mensen die informatie hierover hebben worden verzocht om dit te melden bij de politie in Meppel via telefoon 0900 8844. Mocht er reden zijn om informatie anoniem te melden dan kan dit via de telefoonlijn van Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000.

Bestemd voor de media
Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.