Politie Groningen

Zaterdag 19 juni 2010

Provincie Groningen, 19-06-2010

Beschonken snorfietsers aangehouden

GRONINGEN - Een 24-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht door de politie aangehouden. De bestuurder van een snorfiets werd door agenten op de Turfsingel in Groningen gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,4 promille. De man is na verhoor met een rijverbod heengezonden. Wel moest hij als beginnend bestuurder zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten.

Zaterdagmorgen liep een 54-jarige Stadjer ook tegen de lamp. In de Pandangstraat in Groningen zagen agenten dat de bestuurder van een snorfiets nogal slingerend reed. Ook hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Een ademanalyse resulteerde in een alcoholpromillage van ruim 1,6 promille. Hij is na verhoor met een rijverbod heengezonden. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op.

Drie stropers aangehouden

HOOGEZAND De politie heeft vrijdagnacht drie mannen ( 25 en 27 (2x) jaar) uit Sappemeer, Delfzijl en Hoogezand aangehouden. Een getuige had gezien dat de mannen in de A. Bosscherstraat in Hoogezand iets in de kofferbak van een auto hadden gegooid. Omdat hij het niet vertouwde belde hij de politie. Bij controle van het voertuig troffen dienders in de kofferbak vier dode Kaapse eenden aan. Het trio had geen aannemelijke verklaring over de herkomst van de dode dieren. Het drietal werd aangehouden en zijn voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudstraat. De politie onderzoekt het incident.

Gaslek door koperdiefstal

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar de diefstal van koperen leidingen waarbij vrijdagavond in de Westinghousestraat een gaslek is ontstaan. Agenten werden door een getuige geïnformeerd dat een onbekende man koperen leidingen stal uit een leegstaande woning. Door de diefstal is vermoedelijk een gaslek ontstaan. De politie moest samen met de brandweer meerdere woningen ontruimen. Het gaslek kon snel worden afgedicht. Niemand raakte bij het incident gewond. De koperdief werd niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Vechtersbaas aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 27-jarige Stadjer aangehouden voor mishandeling. De verdachte had het in de Peperstraat aan de stok gekregen met een andere man (gegevens onbekend). De politie was nodig om de rust terug te krijgen. Het slachtoffer is met verwondingen in zijn gezicht voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Wat de aanleiding van de vechtpartij is geweest is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de mishandeling.

Gewelddadige winkeldief aangehouden

STADSKANAAL - De politie heeft vrijdagavond op de Beneluxlaan in Stadskanaal, een 28-jarige man uit Tweede Exloërmond aangehouden. Winkelpersoneel van een supermarkt hadden gezien dat de man tien flesjes bier had gestolen. Het winkelpersoneel herkende de man van een eerder gepleegde winkeldiefstal in hun zaak. Toen de verdachte werd aangesproken sloeg hij een 33-jarige bedrijfsleider in zijn gezicht. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten. De bedrijfsleider van de supermarkt heeft aangifte gedaan. Hij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer beschadigd autos

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagavond een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. Agenten reageerden op een melding van een man die op de Amkemaheerd tegen reclameborden zou trappen. Dienders troffen de man aan op de Wibenaheerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bij onderzoek kon blijken dat de Stadjers tegen meerdere geparkeerde autos had geschopt. Toen de man in de gaten kreeg dat hij mee moest naar het politiebureau zette hij het op een lopen. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Bij zijn arrestatie door de politie verzette hij zich hevig. Hij is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Man na ruzie aangehouden

PIETERBUREN - Een 28-jarige man uit Panningen is vrijdagavond door de politie aangehouden in een horecagelegenheid in de Hoofdstraat in Pieterburen. De verdachte had het, om nog onduidelijke reden, aan de stok gekregen met een 26-jarige man uit Ermelo. De verdachte stak tijdens de ruzie het slachtoffer met een kapot bierglas in het gezicht. Het slachtoffer liep door het incident een forse bloedende hoofdwond op. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. De tukker werd door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Alcomobilist aangehouden

MARUM - De politie heeft vrijdagavond een 33-jarige man uit Zevenhuizen aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder was in het Plantsoen in de Wilp betrokken bij een aanrijding. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij weer gaan. Hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Motorrijder gewond bij verkeersongeval

APPINGEDAM - Een 20-jarige man uit Appingedam is vrijdagavond in de Wijkstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 19-jarige automobilist uit Muntendam zag de Appingedammer, rijdend op zijn motor, tijdens het afslaan over het hoofd. De motorrijder kwam ten val. Hij raakte gewond aan zijn hand en knie. Het slachtoffer werd met zijn verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Vrouw met mes bedreigt

GRONINGEN De politie onderzoekt een bedreiging van een 29-jarige vouw uit Groningen. De vrouw wilde vrijdagnacht rond 01:00 uur haar woning in de Diephuisstraat naar binnen gaan. Een onbekende man pakte haar van achteren vast en zette een mes op haar keel. Het lukte de vrouw haar woning in te vluchten en de politie te bellen. Een zoektocht van de politie in de omgeving leverde geen resultaat op. De vrouw bleef ongedeerd. Enkele weken werd de vrouw ook al lastig gevallen door een onbekende man.

Man aangehouden voor belediging

GRONINGEN - Een 27-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht door de politie aangehouden voor belediging. Op het moment dat agenten op de Grote Markt surveilleerden stak de verdachte zijn middelvinger op in de richting van de agenten. De man werd daarop door de dienders aangehouden. Na verhoor kon de man het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.