Project Gemeente Westland

onderscheidingen

Koninklijke onderscheidingen voor Monsters echtpaar

Publicatiedatum: 19-06-2010

Burgemeester J. van der Tak van de gemeente Westland heeft op zaterdag 19 juni 2010 twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan het echtpaar Debeij uit Monster.

Mevrouw C. Debeij-van Starkenburg is vanaf 1964 vrijwilliger bij gymnastiekvereniging DOS in Monster. Van 1964 tot 2000 is zij trainster geweest van de recreatieve gym en de selectie. Als trainster van de selectie heeft zij DOS Monster tot landelijk niveau gebracht. Daarnaast was zij stimulator en organisator achter de vele verenigingswedstrijden, regionale wedstrijden, uitvoeringen en demonstraties. Bovendien was zij namens DOS afgevaardigde bij de regionale afdeling van de KNGU.

De heer T.G. Debeij is vanaf 1962 actief voor gymnastiekvereniging DOS in Monster. Zijn buitengewone inzet kenmerkt zich door de veelzijdigheid; zijn activiteiten variëren van bestuursfuncties tot trainer van de recreatiegroepen, kampleider, redacteur verenigingsblad. Thans vervult hij nog steeds de taak van beheerder/conciërge van de gymzaal aan de Rembrandtstraat.
Beiden ontvangen de versierselen behorende bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op 19 juni 2010 viert gymnastiekvereniging DOS haar 90-jarig jubileum met twee jubileumvoorstellingen in De Wielepet in Monster. Door de buitengewone inzet van het echtpaar Debeij is het aantal leden vanaf 1962 (80 leden) gegroeid tot thans 340 leden. De vereniging heeft een breed aanbod van sport peutergym, kleutergym, recreatie- en selectieturnen, acrogym, jazz- en showdans en bewegen in kleine groep voor kinderen met een motorische achterstand.