Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zelhem - Fietser gewond na aanrijding automobiliste       |

Een 70-jarige fietser uit Zelhem is vrijdagmorgen 18 juni gewond geraakt na een aanrijding met een 60-jarige automobiliste. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 08.50 uur. De 60-jarige automobiliste uit Wehl reed over de Hummeloseweg in Zelhem en zag dat de 70-jarige fietser de weg overstak. De automobiliste kon een aanrijding niet meer voorkomen. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser ten val kwam gewond raakte. Hij is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Eibergen - Drie gewonden na frontale aanrijding           |

Bij een frontale aanrijding tussen twee scooterrijders op vrijdagavond 18 juni zijn drie personen gewond geraakt. Een 51-jarige man liep botbreuken op, een 16-jarige jongen had letsel aan zijn arm en een 17-jarige jongeman raakte gewond aan zijn pols. De drie mannen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 20.35 uur. Een 51-jarige scooterrijder uit Groenlo reed over de Burgemeester Wilhelmweg in Eibergen richting Haaksbergen. Vanuit de tegenovergestelde richting kwam een 16-jarige scooterrijder uit Eibergen met zijn 17-jarige bijrijder uit dezelfde plaats aanrijden. Door nog onbekende oorzaak ontstond er een frontale aanrijding waarbij de drie mannen gewond raakten. Er werden een traumahelikopter en drie ambulances ingezet. De mannen zijn met de ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallendienst onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

|     |Doetinchem - Vrouw aangehouden na incident                |

De politie is een onderzoek gestart na een incident waarbij een 52-jarige vrouw uit Doetinchem een 20-jarige man uit Zelhem met een steekvoorwerp getracht zou hebben te mishandelen. Het incident heeft zich in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 juni voorgedaan aan de Caenstraat in Doetinchem. Er raakte niemand gewond.


Het incident werd rond 04.00 uur bij de politie gemeld. De 52-jarige vrouw zou na een stapavond thuisgebracht worden door een bekende, de 20-jarige man uit Zelhem. Onderweg zou er een conflict ontstaan zijn. Aan de Caenstraat zou de vrouw geprobeerd hebben de man met een klein steekvoorwerp te mishandelen. Na het incident is de man weggereden en werd de politie gealarmeerd. Ter plaatse troffen agenten de vrouw aan. Zij was vermoedelijk onder invloed van alcohol en werd op straat aangetroffen. Zij was niet aanspreekbaar en werd daarom uit voorzorg door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw is zaterdagmorgen in het ziekenhuis aangehouden en zij is overgebracht naar het politiebureau.


De vrouw is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Didam - Bromfietsster onder invloed                       |

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 juni een 27-jarige bromfietsster uit Wehl aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De vrouw kreeg rond 03.15 uur ter controle een stopteken Doetinchemseweg in Didam. Ze viel op omdat ze zonder helm over het fietspad reed. De bromfietsster negeerde de stoptekens en reed door richting Wehl. Korte tijd later hebben de agenten haar op de Didamseweg in Wehl klemgereden. Uit een blaastest op straat bleek dat de vrouw onder invloed was. Ze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij een promillage blies van 1.6. Het rijbewijs van de bromfietsster werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Neede - Automobilist onder invloed                        |

De politie heeft vrijdagmiddag 18 juni een 56-jarige automobilist uit Wierden aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De automobilist werd rond 15.30 uur tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Oude Eibergseweg in Neede. Uit een blaastest op straat bleek dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

|     |Ulft - Automobilist rijdt onder invloed de sloot in       |

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 juni een 19-jarige Duitse automobilist aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man was met zijn auto de sloot ingereden.


Het ongeval werd rond 23.50 uur bij de politie gemeld. De 19-jarige Duitser reed over 't Goor in Ulft waarna hij door onbekende oorzaak de controle over zijn auto verloor en in de sloot tot stilstand kwam. Er raakte niemand gewond. De gealarmeerde politie kwam ter plaatse. Uit een blaastest bleek dat de 19-jarige bestuurder gedronken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.4. De politie maakt proces-verbaal op en overlegt met het openbaar ministerie over de hoogte van de bekeuring.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --