De Melkweg

PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

KASSAV' IZALINE CALISTER & ASERE
Amsterdam Roots Festival

Melkweg, The Max & Oude Zaal · za 19 juni · 20.00 uur · 32,50 + lidm.
· · ·
* Kaarten geven zowel toegang tot het programma in de Oude Zaal als in The Max.

Tijdens het Amsterdam Roots Festival heeft de Melkweg op zaterdag 19 juni de befaamde zoukformatie Kassav', de Antiliaanse superster Izaline Calister en de jonge Cubaanse muzikantenformatie Asere te gast. Een avond die garant staat voor swingende, zwoele en opzwepende klanken afkomstig uit Guadeloupe, Martinique, Curaçao en Cuba. www.amsterdamroots.nl

za 19 jun 21:00 uur - The Max
KASSAV'
De band Kassav' bestaat intussen al ruim dertig jaar en bracht minstens zo veel platen uit. Het zevental Francophonen, oorspronkelijk afkomstig van de Carribissche eilandjes Guadeloupe en Martinique besloot eind jaren zeventig hun favoriete muziekstijl Carnival (Zuid-Amerikaans carnaval) in een moderner jasje te steken. Deze swingende Carnival versie met kompa, salsa, calypso en zelfs rockinvloeden bleek uitermate aan te slaan en een heuse nieuwe muziekstijl was geboren: Zouk. Op het hoogtepunt van hun wereldfaam scoorden ze de wereldhit `Zouk la sé sèl médikaman nou ni'. Na dertig jaar blijkt Zouk nog lang geen uitgekauwd concept en weten de mannen nog steeds wereldwijd de heupen aan het swingen te krijgen.

za 19 jun 20:30 uur - Oude Zaal
IZALINE CALISTER / ASERE

IZALINE CALISTER
De charismatische zangeres, componist en tekstdichter Izaline Calister vermengt de muziek van haar geboorteland Curaçao op prachtige wijze met jazz tot een herkenbare persoonlijke muzikale stijl. Begeleid door haar eigen band treedt ze op in binnen- en buitenland en met haar concerten in Nederland staat ze een brug tussen de Antillen en Nederland. In 2000 breekt Izaline door met haar eerste solo album `One Woman's Dream (Soño di un muhé)'.
Onlangs verscheen haar vijfde cd, getiteld `Speransa', die met een Edison-award werd bekroond.

ASERE
Asere bestaat uit zeven jonge muzikanten die bij elkaar zijn gekomen uit voorliefde voor de Cubaanse muziekstijl son, dat de structuur en elementen combineert van de Spaanse canción en Spaanse gitaar met Afrikaanse ritmen en percussie-instrumenten.
De meeste leden van deze swingende formatie komen deels uit het hippe Havana, deels uit de Oostelijke provincies waar de traditionele muziek nog steeds erg populair is. Met respect voor de muziekstroming van hun voorouders neemt Asere son een stapje verder de toekomst in. Ze ontwikkelde een fris geluid met vernieuwende teksten een soulvolle groove.