Ingezonden persbericht



Open Tuinen Weekend in het Gazebo van Diepenheim.

Op zaterdag 19 en zondag 20 juni vindt het jaarlijkse 'Open Tuinen Weekend' plaats. Kunstvereniging Diepenheim doet hier vanzelfsprekend weer aan mee met het Gazebo van Diepenheim. Ter gelegenheid hiervan is Gerrit Mengerink, adviseur Gazebo van de Kunstvereniging Diepenheim, op zaterdag en zondag tussen 10.00 uur en 19.00 uur aanwezig. Hij kan u van alles vertellen over het Gazebo.

Het Gazebo van Diepenheim is van mei t/m september dagelijks vrij toegankelijk voor publiek. U vindt het Gazebo van Diepenheim aan de Oude Goorseweg 2, even buiten Diepenheim.

De Belgische kunstenaar Urbain Mulkers (Schulen 1945- 2002) realiseerde in 1995 een bijzonder Land-Art project: het Gazebo van Diepenheim. In vijftien jaar tijd is het Gazebo uitgegroeid tot een heerlijk plekje waar u in de schaduw van een dubbele rij rode beuken kunt genieten van zo'n 1300 variëteiten van de Hostaplant. En het Gazebo van Diepenheim wordt elk jaar mooier! Het Gazebo van Diepenheim is in deze tijd van het jaar op zijn allermooist. De vele tinten groen van het Hostablad worden bekroond met de zwierige paarse pluimen van de bloemen en contrasteren prachtig met het diepe rood van de beuken.


Noot voor redacties