Gemeente Alkmaar


Elektrische Tuk Tuk vanaf P+R terrein Oudorp

Op zaterdag 19 juni kan het winkelend publiek in Alkmaar weer gebruik maken van de elektrische tuktuk vanaf het P+R terrein Oudorp (Keesomstraat; zijstraat van Edisonweg). Vanaf dit P+R terrein rijdt tussen 10:30 en 13:30 uur een tuktuk om u op een ludieke wijze naar het centrum van Alkmaar te rijden. Op deze manier wordt aandacht gevraagd voor de P+R faciliteiten die Alkmaar biedt.

Waskaart

De eerste vijf bezoekers die gebruik maken van het P+R terrein en de tuktuk op zaterdag de 19e, krijgen een waskaart cadeau voor de autowasstraat. Parkeren op het P+R terrein is tot 1 oktober gratis en op zaterdag is ook het busvervoer (elke tien minuten) naar de binnenstad kosteloos (tot 25 september 2010). Wel is het van belang een kaartje te trekken uit de automaat, zodat bezoekers gebruik kunnen maken van de gratis bus.

Bereikbaarheid

Alkmaar heeft drie P+R terreinen aan de zuid- west- en oostzijde van de stad: respectievelijk P+R terrein AZ Stadion (P7), P+R terrein Bergermeer en P+R terrein Oudorp. Parkeren op deze terreinen is niet alleen zeer voordelig, maar ook buitengewoon praktisch.

Vanaf het AZ terrein brengt een pendelbus u op zaterdag tussen 10:00 en 18:00 uur (bij thuiswedstrijden AZ tot 16.00 uur) naar de Laat, vanaf de andere terreinen vertrekt iedere tien minuten een lijnbus naar de Kanaalkade.

Jan Nagengast, wethouder Verkeer en Vervoer: "De gemeente Alkmaar stimuleert mensen zoveel mogelijk gebruik te maken van openbaar vervoer of fiets, maar een deel van onze bezoekers maakt, om diverse redenen, nu eenmaal gebruik van de auto. De P+R terreinen zijn daarom een belangrijke aanvulling op ons parkeeraanbod. Zo houden we ons centrum bereikbaar en wordt de historische binnenstad ontlast. Ook al is er voldoende parkeergelegenheid in de garages rond de binnenstad, voor een dagje winkelen is het gunstiger om gebruik te maken van openbaar vervoer of van de P+R terreinen. De bus stopt voor het terrein en brengt bezoekers zeer snel naar het hart van de binnenstad. Vooral voor mensen van buiten Alkmaar zijn de P+R terreinen een mooie oplossing!"

Duurzame mobiliteit: zelf ervaren!

Alkmaar moet bereikbaar blijven voor bezoekers aan de stad. Daarbij stimuleert de gemeente duurzame mobilteit. Het gratis openbaar vervoer, maar ook de aandacht voor fietsfaciliteiten in de stad zijn daarvan een voorbeeld. Elektrisch rijden en rijden op aardgas zijn de toekomst. De voor- en nadelen ervan kunt u zelf ervaren tijdens een proefrit op zaterdag 26 juni. Dan vindt rondom de grote Sint Laurenskerk en Canadaplein een demonstratie duurzaam rijden plaats en kunnen bezoekers zelf ook ervaren wat elektrisch rijden is.