Nederlandse Islamitische Omroep

Presentatie: Kim Visser

Media over de moslim. In onze vaste wekelijkse rubriek neemt Ozkan Golpinar de Nederlandse kranten, tv en het internet kritisch onder de loep. Deze week extra aandacht voor kunst en cultuur met een islamitische link.

Bellen met Afghanistan. In 'Bellen met de Islamitische Wereld' worden actuele kwesties aan de kaak gesteld door correspondenten ter plaatse. Deze week horen we van Jeffrey Jonkers wat er speelt onder moslims in Afghanistan.

Reportage. Hoe is het om je te bekeren in België? Heidi Verdonk ging op onderzoek uit en maakte daar een reportage over.

Jarenlang werd ons verteld dat tweetalige kinderen slecht af waren: ze zouden beide talen maar half beheersen en zo een leerachterstand oplopen. Tegenwoordig richten wetenschappers zich juist op de voordelen van tweetaligheid. Sociologe Anna Scheele komt haar onderzoeksbevindingen vertellen.

Nieuws uit de islamitische wereld. Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar karakteristieke wijze het serieuze - Ä-n entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.

Islam in Hongarije In deze documentaire nemen we u mee naar Hongarije. De islam werd hier 400 jaar geleden door de Ottomanen gebracht. Er zijn nog steeds moskeeën uit die tijd te vinden. Hoe is het om als moslim in Hongarije te wonen? En hoe komt het dat extreem rechts in dit land de moslims steunt? U hoort het in een documentaire van Guido Spring. Daarna praten we verder met auteur en Hongarije expert Maria Douwes.


---

De Zevende Hemel is elke zaterdag tussen 17:00 en 19:00 te beluisteren op Radio 5 (747AM)


---



Nederlandse Islamitische Omroep