Gemeente Zwartewaterland


Gemeente Zwartewaterland tegen prominententeam Olympia'28

Openingswedstrijd kunstgrasveld

Zaterdag 19 juni a.s. wordt op sportieve wijze het nieuwe kunstgrasveld op sportpark 't Hoenbroeck te Hasselt geopend. In een openingswedstrijd speelt een afvaardiging van de gemeente Zwartewaterland, college- en raadsleden en ambtenaren onder leiding van coach en burgemeester dhr. van Dijk, tegen een prominententeam van Olympia'28.

Olympia'28 is in een vroeg stadium begonnen met de aanleg van het kunstgrasveld zodat het veld ruimschoots voor het nieuwe speelseizoen kan worden opgeleverd. Het kunstgrasveld is aangelegd op het bestaande trainingsveld van Olympia'28. Afgelopen jaar is ook bij SC Genemuiden het hoofdveld voorzien van kunstgras. Sv DESZ start binnenkort met de aanleg van een kunstgrasveld op het hoofdveld.

De aanleg van deze 3 kunstgrasvelden is mogelijk gemaakt met financiële steun van de gemeente Zwartewaterland. De gemeente zet tevens de provinciale subsidie van ¤5 per inwoner, bestemd voor bouw van sportaccommodaties, in voor de aanleg van de velden. Op de kunstgrasvelden kan onder wisselende weersomstandigheden voortdurend getraind en gespeeld worden. Ook kunnen overdag derden (scholen of andere gebruikers) in overleg met de voetbalvereniging multifunctioneel gebruik maken van deze velden.

Hasselt, 15 juni 2010