TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 17-06-2010

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 19 juni
Radio 2 - 16.00 uur

VLAAMSE SONGFESTIVALFINALIST TOM DICE TE GAST IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 19 juni ontvangt presentator Corné Klijn in TROS MUZIEKCAFÉ:

Tom Dice werd bekend door zijn deelname aan X Factor in België, waar hij tweede werd. In juni 2009 werd zijn debuutsingle 'Bleeding Love' uitgebracht, een cover van Leona Lewis. Vorige maand vertegenwoordigde Tom in Oslo België op het Eurovisiesongfestival. Als eerste Belgische act sinds 2004 wist hij de finale te halen met het nummer 'Me and My Guitar', waarmee hij uiteindelijk zesde is geworden. Sinds april ligt zijn album 'Teardrops' in de winkels.

Het Maastrichtse singer-songwriter duo Jodymoon grossiert in sterk persoonlijke songs met universele thema's als liefde, dood, afscheid, ouder worden en groei. Na het winnen van de Grote Prijs van Nederland heeft het duo een derde album uitgebracht, met als titel: 'Who are you now'.

Barrelhouse is een bluesband uit Haarlem die in de jaren '70 uitgroeit tot een zeer gewaardeerde live-act. Nadat de gezichtsbepalende zangeres Tineke Schoemaker in 1984 de band verlaat, valt deze uiteen. In de jaren negentig komt het gezelschap weer bij elkaar en wordt het succes op de oude voet voortgezet. Voor hun laatste album 'Vintage Blues' nemen zij arrangementen op van bluesklassiekers die de bandleden in 1974 hebben geïnspireerd tot het starten met de band.

Jack and the wildside is begonnen als Herman Brood coverband en heeft als zodanig ook diverse optredens gedaan met coryfeeën uit de Brood-scène zoals Kees 'Ani' Meerman en David Hollestelle. In een korte tijd is de band eigen werk gaan ontwikkelen en staat daar nu regelmatig mee op de planken. De nummers 'Weemoed' en 'Onvermijdelijk' zijn een voorbode voor een heel album dat voor 2010 op de agenda staat.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl




TROS